Squla Familiebordspel: Nederlandse quiz volledig gratis op de iPad

Squla Familiebordspel is een volledig gratis bordspel voor de iPad. Kinderen, tieners en hun ouders kunnen om de iPad zitten en om beurt quizvragen beantwoorden en wie de meeste categorieën goed antwoordt, wint.

Squla Familiebordspel iPad headerSpeluitgever Jumbo demonstreerde onlangs nog met de fysieke pionnetjes voor de iPad, dat Apple’s tablet ronduit geschikt is voor familiespellen. Het Nederlandse lesprogramma Squla heeft een andere manier gevonden om een spel voor het hele gezin leuk te maken op de iPad. Squla Familiebordspel kan tot en met zes personen gespeeld worden, en van tevoren kan elke speler aangeven wat zijn niveau is. Het is onderverdeeld in kinderen vanaf groep 4 tot en met de eerste klas en er is een categorie voor oudere spelers. Bovendien is het spel helemaal gratis.

Als een speler aan de beurt komt, dobbelt Squla voor je en mag je dat aantal plekken voor- of achteruit bewegen vanaf je virtuele pion. Het bord in Squla loopt niet van A naar B, maar loopt rond en laat je net als in Triviant meerdere kanten op bewegen. Stel: je gooit vijf. Twee vakjes die vijf van je pion verwijderd zijn, worden groot en hun kleur en opschrift geeft aan om welke categorie het gaat. Dat kan Taal zijn, maar ook Spelling, Rekenen, Geschiedenis en Aardrijkskunde. Squla Familiebordspel quizvraagHet cijfer dat op de uitgelichte vakken staat, laat zien hoeveel punten een vraag waard is. Een vraag wordt meer waard als anderen er al op zijn gekomen. Als je vragen in alle categorieën hebt beantwoord, krijg je 20 bonuspunten. En als dat een tweede keer lukt, komen er zelfs 40 bij. Dan moet het geluk je wel toelachen: er zijn 5 categorieën en na 10 vragen per persoon is het spel afgelopen. Ook dien je in dat geval alle vragen goed te beantwoorden, vanzelfsprekend.

Er zit geen tijdslimiet op de vragen. Antwoorden doe je door de vraag meerkeuze te beantwoorden, met antwoorden die er al staan dus. Squla Familiebordspel puntenlijstHet leuke en goede aan Squla is, dat het op alle niveau’s is toegespitst. Iemand uit groep 4 kan de vraag ‘de appel is (A) hoog of (B) hog’ krijgen, terwijl je zelf een synoniem voor een lastig woord uit vier opties moet selecteren. In totaal zijn er 2400 vragen. Die worden niét opgelezen. Dat bevordert het leerzame karakter van de app en scheelt natuurlijk ook een hoop ruimte op de iPad.

Squla pretendeert niet alleen gratis te zijn, maar is ook écht gratis. Er zijn geen in-app aankopen die je hoeft te doen en geen reclames om weg te drukken. Na een gespeeld potje krijg je alleen de vraag of je een proefpakket van Squla wil proberen. Die melding druk je makkelijk weg door rechtsonder in beeld op Stoppen te drukken. Zo is Squla Familiebordspel een echt cadeautje voor de feestdagen.

Downloaden: Squla Familiebordspel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2011, 15:12
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.