Speel Xbox-spellen op de iPhone dankzij Novell

Novell heeft een technologie laten zien die het mogelijk moet gaan maken om spellen voor de Xbox op de iPhone te kunnen spelen. De technologie zet spellen die oorspronkelijk voor de Xbox gemaakt zijn om naar een ander formaat zodat deze op de iPhone gespeeld kunnen worden.

Indiana Jones Xbox-spel op de iPhoneNovell heeft een technologie laten zien die het mogelijk gaat maken om spellen voor de Xbox op de iPhone te kunnen spelen. De technologie zet spellen die oorspronkelijk voor de Xbox gemaakt zijn om naar een ander formaat, zodat deze op de iPhone gespeeld kunnen worden. Het betreft hier (vooralsnog) Xbox arcade games. Om deze technologie te demonstreren heeft Novell een Indiana Jones-spel gebruikt om te laten zien dat deze op de iPhone draait terwijl deze oorspronkelijk uitgebracht is voor de Xbox.


Novell gebruikt hiervoor MonoTouch. Deze technologie herkent de XNA 4.0 kit geschreven in .NET-code, die nodig is voor de Xbox en zet deze code om naar code die begrijpelijk is voor de iPhone. Novell heeft aangegeven dat ze via deze technologie niet alleen de Xbox-spellen op de iPhone beschikbaar kunnen stellen, maar met dezelfde technologie ook op andere platformen, zoals het Android-platform. Met de komst van Windows Phone 7 zijn Xbox-spellen al (standaard) beschikbaar op telefoons met Windows Phone 7. Met de toevoeging van de iPhone en Android-telefoons zou Novell dus relatief makkelijk drie grote spelers in de mobiele markt kunnen bedienen.

Bron: ModMyI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 maart 2010 om 10:41
Categorie
Games
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.