Live Link 3G maakt videobellen zonder jailbreak mogelijk

In de Japanse App Store is een applicatie verschenen die het mogelijk zou kunnen maken om met de iPhone te videobellen. Met deze applicatie is mogelijk om op twee iPhones de camera van de iPhone te activeren en bij elkaar in de huiskamer te kunnen kijken.

Live Link 3G op de iPhoneIn de Japanse App Store is een applicatie verschenen die het mogelijk zou kunnen maken om met de iPhone te videobellen. Met deze applicatie is het mogelijk om op twee iPhones de camera te activeren om bij elkaar in de huiskamer te kunnen kijken. Je kunt op dit moment niet gebeld worden vanuit de applicatie, maar het is op zich een doorbraak omdat met diensten zoals Ustream maar in één richting gestreamd kan worden. De verificatie tussen twee iPhones gaat op basis van een uniek woord, dat beide partijen weten. De applicatie is ook te gebruiken op iPhones zonder jailbreak.

‘Live Link 3G’ zorgt ervoor dat je binnen 5 seconden realtime geluid en video kunt streamen naar een andere iPhone. De applicatie maakt gebruik van eigen video- en spraaktechnologie en werkt ook via een 3G-verbinding. Videobellen is hiermee weer een stap dichterbij gekomen. Enige hardwarematige nadeel aan dit verhaal is dat de iPhone geen camera aan de voorkant heeft. Serieuze toepassingen voor videobellen zullen dan nog moeten wachten op de vierde versie van de iPhone. Als de geruchten waar zijn, zou de iPhone dan een camera aan de voorzijde moeten krijgen.

Bron: ModMyI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 maart 2010, 11:09
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.