SmartDriver iPhone ritadministratie: Met één duim je kilometerregistratie bijhouden

Voor wie een sluitende rittenadministratie voor de Belastingdienst van essentieel belang is, kan met hulp van de SmartDriver iPhone-applicatie deze nu vanuit de auto eenvoudig invoeren.

SmartDriver iPhone rittenadministratieAls je een leaseauto hebt en geen privékilometers rijdt zul je een rittenadministratie moeten bijhouden om te voorkomen dat je aan het einde van het jaar toch nog een fors bedrag aan de fiscus moet afdragen. Eén manier om te zorgen voor een sluitende rittenadministratie is SmartDriver; een iPhone-applicatie die samenwerkt met de diensten van MobileSmart. Via deze applicatie kun je handmatig je gereden kilometers registreren. Door het invoeren van een de begin- en eindstand berekent SmartDriver de gereden afstand waarna deze naar een online database wordt verzonden. Er is helaas geen koppeling met GPS-gegevens, wel worden eerder gereden routes automatisch onthouden voor snellere invoer. Een extra optie is de mogelijkheid om automatisch Twitter-berichten vanuit de applicatie te versturen. Zo zou je bijvoorbeeld bij vertrek een bericht kunnen laten versturen zodat je afspraak weet dat je onderweg bent.

SmartDriver iPhone kilometerregistratieOm ervoor te zorgen dat je registratie voldoet aan de regels van de Belastingdienst zul je echter wel de postcode van je bestemming in de registratie moeten opnemen. Dit kan door het aanpassen van de gegevens in SmartDriver. Voor elke bestemming is het mogelijk de adresgegevens uit de contacten op je iPhone over te nemen, of deze handmatig in te voeren. Via de SmartDriver iPhone-applicatie is het helaas niet mogelijk een overzicht van alle gereden kilometers te zien: hiervoor zul je de online database moeten raadplegen. En in tegenstelling tot de iPhone-applicatie is de online registratie-service niet gratis. MobileSmart biedt twee abonnementen aan. De eerste optie is het standaard SmartDriver-abonnement, bedoeld voor leaserijders die hun rittenadministratie willen bijhouden. De kosten van dit abonnement zijn €4,95 per maand en biedt de volgende mogelijkheden:

  • Dashboard voor privé en zakelijk gebruik;
  • Geheugensteun;
  • Koppeling met je agenda;
  • Automatisch Direct Messages versturen;
  • Automatisch twitteren.

Daarnaast is er een SmartDriver+ abonnement voor €5,95 per maand. Deze versie is meer geschikt voor automobilisten die hun zakelijke kilometers willen declareren. De extra’s (naast de eerder genoemde punten) in deze versie zijn:

  • Dashboard met maandtotalen;
  • Declaratielijsten;
  • Mogelijkheid voor correcties.

Als je een hekel hebt aan het bijhouden van een rittenadministratie, dan zou deze betaalde dienst van pas kunnen komen. Discipline van bijhouden en een uurtje papier/Excel-werk in het weekend levert echter gratis hetzelfde resultaat. Als mogelijke alternatieven zou je ook kunnen kijken naar Trip Cubby (€5,49, met export naar Excel/CSV) of MileBug (€1,59, met export) of MyDrive (€4,99 – met GPS-functie, maar volgens reviewers traag).

Meer informatie over deze dienst is te vinden op MobileSmart. De applicatie is gratis te downloaden in de AppStore, maar aan het aanvullende abonnement zijn maandelijkse kosten verbonden.

Bovenstaande video is op Vimeo geplaatst en dus niet op de iPhone te bekijken

Via: persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2010, 12:06
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.