Skype op de iPhone nu officieel beschikbaar (Update, herpublicatie)

Skype voor iPhone is officieel aangekondigd door Skype. Het zal vanaf dinsdag 31 maart beschikbaar zijn, maar voor de iPod touch is een extra microfoon nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

skype iphoneNadat vorige week al de eerste geruchten circuleerden is Skype voor de iPhone nu officieel beschikbaar. De software is sinds vannacht gratis in de App Store te downloaden. Het bellen met andere Skype-gebruikers is eveneens gratis en is alleen mogelijk via het Wi-Fi-netwerk. Wil je bellen met vaste nummers, dan kost dat 2,1 dollarcent per minuut. Bellen met VoIP via 3G is niet toegestaan en dat heeft volgens Skype’s COO Scott Durchslag te maken met beperkingen die in de voorwaarden van de App Store staan. iPod touch-bezitters kunnen Skype voor de iPhone installeren, maar hebben wel een aparte microfoon nodig. Skype heeft volgens eigen zeggen op dit moment 405 miljoen gebruikers wereldwijd en is de grootste aanbieder van grensoverschrijdend ‘telefoonverkeer’.


De Windows Mobile-versie van Skype is al 12 miljoen keer gedownload sinds het in 2005 werd gelanceerd. Voor Android is er al sinds januari een Skype-applicatie, die beperkte functionaliteit heeft. Applicaties als Skype bedreigen de business van mobiele operators, maar volgens Durchslag valt er voor operators wel degelijk iets te winnen: ze kunnen er klanten mee aantrekken en extra bijverdienen aan datadiensten. Skype is in gesprek met een aantal grote netwerkbeheerders, maar wil niet zeggen welke dat zijn.

Skype kondigde het nieuws aan op de telecombeurs CTIA. In de eerste versie van Skype voor iPhone zal nog geen videofunctie zijn opgenomen, maar er wordt wel over gepraat.

While Skype video is very popular with desktop customers, Durchslag said that the company is still considering whether it will offer video for the iPhone or other phones.

“We’re considering video carefully but we have a really high bar on the quality,” and how the user interaction will work with other applications on iPhone, he said. “If we do it we will have to do it incredibly well.”

Via: Wall Street Journal en Reuters
Tipgever: Jeroen

Dit is een bijgewerkte versie van het eerder vandaag gepubliceerde nieuwsbericht. Skype voor de iPhone is inmiddels beschikbaar in de App Store via deze downloadlink: Skype for iPhone. In onze eerste hele vroege tests werkt de applicatie prima. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

Reacties: 80 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.