Skype, Fring en Truphone: iPad aan je oor

Als je met de iPad wilt bellen, zijn Truphone, Fring en Skype de voor de hand liggende oplossingen.

voip iconsSkype, Fring en Truphone zijn drie bekende VoIP-applicaties waarmee je op de iPhone kunt bellen. De reactie op de iPad is bij de ontwikkelaars ervan wel totaal verschillend: terwijl Truphone al een aparte applicatie Truphone for iPad heeft uitgebracht, moet je bij Fring nog bellen via de oude iPhone-applicatie, die trouwens wel bellen via 3G toestaat. Skype heeft zojuist een update van de app uitgebracht, maar heeft niet eens de moeite genomen om de iPad SDK te installeren. De vernieuwde applicatie is domweg getest op een iPad met OS 3.2… en het werkt.

truphoneBellen via het 3G-netwerk is bij Skype nog steeds niet mogelijk en een push notificatie ontvangen als er een chatberichtje of een telefoongesprek binnenkort, kan ook al niet. Het zal bezitters van een iPad met alleen Wi-Fi trouwens worst zijn, of je al dan niet via 3G kunt bellen maar het feit dat Apple al sinds januari 2010 VoIP via 3G toestaat en Skype nog steeds niet die stap heeft genomen, pleit niet in hun voordeel.

Sta je nu voor de keuze welke app je moet hebben om op je iPad te kunnen bellen, dan is Truphone waarschijnlijk de beste keuze. Daarmee kun je gratis bellen via het Truphone-netwerk, via Skype en Google Talk. Je kunt daarnaast ook nog chatten via Yahoo! en MSN. En gratis voicemail met push notificaties zitten er ook in. Hoe werkt dat dan, bellen met zo’n oversized iPad aan je oor? In onderstaand filmpje geeft CrunchGear een demonstratie. Je kunt overigens ook gewoon telefoonoordopjes in doen, maar die levert Apple bij de iPad niet standaard mee.

Er zijn nog meer opties om met je iPad te bellen, bijvoorbeeld Nimbuzz en talloze onbekende VoIP-applicaties. We hebben hier de drie belangrijkste spelers genoemd.

Downloaden: Truphone for iPad (gratis – aangepast voor iPad), Skype (gratis – iPhone-versie) en Fring (iPhone-versie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2010, 13:50
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.