Shazam Encore: betaalde versie geeft aanbevelingen voor muziek

Shazam is vanaf vandaag ook in een betaalde versie verkrijgbaar. Shazam Encore kan behalve muziek herkennen ook zorgen dat je nieuwe muziek ontdekt, op basis van je voorkeur.

shazam encoreDat Shazam bezig was met een betaalde dienst, was al bekend. Sinds vandaag staat Shazam Encore in de App Store, een betaalde applicatie met als belangrijkste toevoeging aanbevelingen voor muziek. Shazam Encore heeft een betere performance en een nieuwe interface. De nieuwe interface zie je hieronder. Daarbij is ook een poging gedaan om een Nederlandse vertaling te maken, al ligt “Tikken om te Shazam” toch niet zo lekker in de mond. Er zitten inmiddels 8 miljoen muzieknummers in de database, die je niet alleen kan raadplegen om muziek te herkennen, maar ook om nieuwe muziek te ontdekken.


Een andere vernieuwing is dat Shazam automatisch in automodus (car mode) gaat, wanneer je de iPhone in een autodock plaatst. Daardoor wordt het makkelijker om muziek te herkennen wanneer je in de auto naar de radio luistert. In de gratis versie van Shazam, die inmiddels meer dan 10 miljoen keer gedownload is, zijn ook wat verbeteringen doorgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld tags uitwisselen via een Facebook mini-feed. Helaas heeft de gratis versie vanaf versie 1.8 een beperking: je mag maar 5 keer per maand muziek taggen. Momenteel staat versie 1.7 nog in de App Store. In de betaalde versie kun je onbeperkt taggen.

Downloaden: Shazam Encore (€3,99) en Shazam (gratis)

shazam encore

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2009, 17:43
Categorie Muziek
32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.