Seed Mail 2.0: één iPhone-app voor e-mail, agenda en contacten

De mailapp Seed Mail voor iPhone is vernieuwd en aanzienlijk verbeterd. Je kan de applicatie gebruiken voor e-mail, je contacten en agenda.

Seed Mail 2.0 iPhone vernieuwdAls nieuwe mailapp sneeuwde Seed Mail al snel onder tussen het mediageweld van nieuwe concurrenten als Mailbox en Dispatch, maar de Japanse ontwikkelaar Pingkit is niet bij de pakken neer gaan zitten. Seed Mail is niet langer meer alleen een mailapp in de nieuwe versie 2.0, maar wil een totaaloplossing voor je zakelijke communicatie zijn. Zodoende kan je naast e-mail ook je contacten benaderen vanuit de app en je agenda bekijken, waar je ook afspraken aan kan toevoegen.

Behoorlijke makeover

Seed Mail kreeg een metamorfose die volgens de ontwikkelaar meer op iOS 7 aansluit dan de vorige interface. Daarmee is allerminst gezegd dat hij de standaardelementen van iOS 7 voert, maar de makeover is behoorlijk. De applicatie ziet er zakelijker uit met blauwe in plaats van groene tinten en profielfoto’s bij de afzenders van e-mail. De ronde details van de vorige versie zijn de deur gewezen en de indeling is een stuk overzichtelijker. Boven je inbox tref je een subtiele zoekbalk en met een tik op de bovenbalk krijg je een totaaloverzicht van alle mappen in je mailaccount. Nieuwe mails worden duidelijk aangekondigd met een blauwe streep aan de linkerkant. Je bedient mails nog steeds met veegbewegingen en met een lange druk op een mail in de inbox, zie je de methode om meerdere mails te selecteren en te verplaatsen of verwijderen.

Seed Mail hoofdmenu iPhone Seed Mail inbox iPhone

Linkerbalk en contacten

Nu de bovenbalk toegang biedt tot de mappen binnen je mail, is de linkerbalk ingeruimd voor de andere nieuwe functies van Seed Mail: contacten en de agenda. Het zijn de enige opties in het donkergrijze (typische iOS 6-menu), zodat de app lekker opgeruimd is. De functies doen wat je ervan verwacht. De contactenlijst is de lijst met contactpersonen in je iPhone-adresboek die voorzien zijn van een mailadres. Je kan ze echter ook prima bellen vanuit de profielpagina in de app. Bovendien is er een tabblad waarop je ziet welke recente mails je met diegene hebt uitgewisseld, en je ziet wanneer iemand voorkomt in een agenda-afspraak.

Agenda

De agenda in Seed Mail doet sterk denken aan Apple’s eigen agenda-app onder iOS 6, die inmiddels door veel mensen wordt gemist. Bovenin beeld zie je de dagen in een maand met stipjes waarop afspraken staan. Druk op een dag en je ziet de afspraken op de onderste helft van het scherm. Ook kan je nieuwe afspraken met de plusknop bovenin en schakel je tussen verschillende agenda’s met de bovenbalk. Overigens synchroniseert de agenda met je iOS-agenda, niet met die van Google – ook al ben je aangemeld met een Gmail-adres. Om de contacten en agenda te gebruiken, moet je de app daarvoor wel toestemming geven.

Seed Mail iPhone-app contacten Seed Mail agenda iPhone-app

Ondersteuning en opties

Seed Mail kan overweg met Microsoft Exchange, Gmail, Google Apps en de meeste IMAP-servers. De applicatie ondersteunt pushberichten, je kan herinneringen instellen om e-mails later te behandelen en je kan mails vanuit elke inbox verplaatsen naar een andere map. Als je met meerdere accounts inlogt, kan je bovendien een beroep doen op een gezamenlijke inbox en de verschillende mailboxen los van elkaar. Je kan bovendien elk account voorzien van een andere kleur. Helaas worden verschillende aliassen niet ondersteund. Andere troeven van Seed Mail zijn gewoon gebleven: je hebt allerlei opmaakmogelijkheden voor je e-mail, kan bestanden toevoegen vanuit Dropbox, geluidsopnames meesturen en e-mails op allerlei manieren doorsturen.

Aanbeveling

Net als in de vorige versie geeft je Gmail-adres een waarschuwing als je je aanmeldt met Seed Mail, omdat Google het identificeren van de server in Japan ziet als ongewone activiteit. Vanaf onze aanmelding met de originele app in januari 2013, hebben we echter geen merkbare problemen ondervonden na het aanmelden. Ervan uitgaande dat Seed Mail nog altijd geen kwaad in de zin heeft, is de applicatie een aanbeveling waard. Seed Mail is niet alleen uitgegroeid tot een overzichtelijke en fijne mailapp: de applicatie is boven zichzelf uitgestegen als centrum voor e-mail én agenda.

Downloaden: Seed Mail (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 15:10
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, contacten, e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.