UPC brengt Horizon TV Remote-app voor iOS uit

UPC heeft de Horizon TV Remote-app uitgebracht voor iPhone en iPad. Hiermee kun je je Horizon Mediabox op afstand bedienen.

horizon tv remoteUPC heeft de Horizon TV Remote-app uitgebracht voor iOS. Dit is ter aanvulling op de al langer bestaande Horizon TV-app, maar met een iets andere insteek. Horizon TV Remote is een app waarmee je je iPhone en iPad kunt gebruiken als afstandsbediening. Je krijgt hetzelfde menu te zien, dat je ook van de mediabox kent. Horizon TV Remote biedt interactieve mogelijkheden, zoals toegang tot de tv-gids, On Demand en de zoekfunctie. Het belangrijkste verschil tussen de twee apps is dat Horizon TV (de oudere app) bedoeld is voor alle UPC-klanten met UPC Internet en UPC Digitale TV, terwijl de vandaag verschenen app Horizon TV Remote alleen geschikt is voor Horizon-klanten met UPC Internet.

De Horizon TV-app biedt dezelfde menu’s als www.horizon.tv, terwijl de Horizon TV Remote-app dezelfde interface biedt als de Horizon Mediabox. Met beide apps kun je ook live televisiekijken als je thuis op het Wi-Fi-netwerk zit. Je kunt via Horizon TV Remote geen films en tv-series bestellen. Wil je dit doen, dan zul je ze via de Horizon Mediabox of een laptop moeten bestellen. Je kunt ze daarna wel op iPhone of iPad afspelen, maar alleen als het qua licentierechten goed zit.

horizon app

UPC heeft een handleiding online gezet, waarin ze uitleggen hoe je de Horizon Mediabox moet laten samenwerken met de Horizon TV Remote-app. Je moet eenmalig een koppeling maken, waarbij iPhone of iPad zich op hetzelfde draadloze netwerk moeten bevinden. De herkenning maakt gebruik van het uPnP-discovery-protocol zodat je moet oppassen met andere mediaservers in je netwerk, die het proces kunnen verstoren. Eventueel kun je andere apparatuur tijdelijk loskoppelen om de herkenning te versnellen. Je hebt je inloggegevens voor Mijn UPC nodig om op de app te kunnen inloggen. Is alles eenmaal gelukt, dan kun je de afstandsbediening voortaan in de kast stoppen. De app werkt het best vanaf de iPhone 4, de iPad 2 en nieuwere modellen.

Downloaden: Horizon TV Remote (gratis, universeel, iOS 4.3+)

horizon upc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2012, 19:12
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen afstandsbediening, televisie, upc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.