iAlien: nieuwe iPhone-app om Reddit mee te lezen

iAlien is een nieuwe Reddit-app voor iPhone die het Alien Blue behoorlijk pittig maakt. De app is volledig, snel en fraai genoeg.

iAlien Reddit-app iPhoneOntwerp? Als de content goed genoeg is, is er geen haan die er naar kraait. Dat bewijst de hoogtepunten-van-het-internet website Reddit wel. Al jaren trekt die zich niks aan van de designtrends, hij heeft geen eigen officiële apps voor welk mobiel platform dan ook en diepgravende integratie met sociale netwerken? Nooit van gehoord. Dus ja, als er dan ineens een onofficiële Reddit-app op de iPhone uitkomt die wel een consequent ontwerp hanteert, doet dat wel even de wenkbrauwen fronzen. iAlien heet die app.

De naam iAlien komt niet uit de lucht vallen. Er was ooit wel eens een officiële Reddit-app die iReddit heette, maar die is inmiddels weer verwijderd. En tegelijk speelt iAlien ook nog in op de naamsbekendheid van wat als de beste Reddit-app wordt gezien: Alien Blue. Voor de naam verdient de app de schoonheidsprijs niet. Qua ontwerp krijgt de app de handen wel op elkaar. Je komt binnen in de Hot-sectie, weergegeven in een timeline die doet denken aan Twitter-apps. Met tabbladen daarnaast ga je naar New, Top en Controversial en boven de timeline tref je een zoekbalk. Bij elk bericht zie je een thumbnail, het bericht, de bron, de categorie en de tijd van plaatsen. Een ballon daarachter toont reacties.

Veeg elk scherm naar rechts en je ziet een donkergrijs hoofdmenu in de app, waarbij je toegang hebt tot verschillende subcategorieën, je bladwijzers en je instellingen. Daar schakel je met een vinkje NSFW-content in en kies je uit een van de vijf interface-kleuren van de app.

iAlien Reddit client iPhone hoofdmenu iAlien Reddit-app iPhone hot

Berichten worden geopend in een browser in de app, met rechtsboven browserknoppen om naar de vorige of volgende pagina te gaan en onderin de knoppen upvote, downvote, reacties lezen, delen en opslaan en in volledig scherm bekijken. Helaas druk je het pijltje terug om naar het berichtenoverzicht te gaan. Het was fijner als je met een grove veeg of pijltjes meteen naar het boven- of ondergeplaatste bericht kon bewegen. Wel worden gelezen berichten keurig vager gemaakt in de timeline.

iAlien is gratis te downloaden. Voor een in-app aankoop van 1,79 euro verwijder je reclame uit de app. Die aankoop kan je je op moment van schrijven besparen, want we komen nergens reclame tegen. De app is daarbij snel, op uiterlijk aan te passen en behoorlijk volledig. Als Alien Blue geen opties had om teksten door te spelen naar je lees-later diensten en geen aparte sectie had voor afbeeldingen, had de hegemonie van die Reddit-app weleens voorbij kunnen zijn.

Downloaden: iAlien (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 8:56
Categorie Nieuws
Onderwerpen game, reddit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.