Review: WikiMe zoekt informatie bij elke locatie

Review van WikiMe, een applicatie waarmee je informatie kunt opzoeken over je eigen locatie of in de buurt van een bepaalde postcode. Het programma maakt gebruik van artikelen op Wikipedia.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Veel locaties zijn voorzien van een foto.Locatiegebaseerde diensten zijn helemaal hot: in de App Store vind je verschillende applicaties, waarmee je bijvoorbeeld je locatie kunt doorgeven aan vrienden of winkels in de omgeving kunt zoeken. WikiMe is een leuk voorbeeld van een applicatie met een nieuwe insteek, gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar. Met WikiMe kun je informatie zoeken over de locatie waar je je bevindt, maar ook informatie in de omgeving van een bepaalde postcode. Het programma maakt gebruik van artikelen op Wikipedia.


WikiMe is een interessante manier om via Wikipedia nieuwe plekken te ontdekken. Standaard pakt WikiMe de locatie van je iPhone en toont artikelen in de omgeving. Je krijgt een lijstje te zien van landmarks, parken, bezienswaardigheden, kerken, dierentuinen, buurten, musea, theaters, eigenlijk alles wat de moeite waard is om een Wikipedia-pagina aan te wijden.

Een artikel, zoals we die kennen van Wikipedia.Ga je op reis naar een bepaalde locatie, dan kun je vooraf de postcode invoeren om alvast te kijken wat er in de buurt is. Niet alle Wikipedia-artikelen zijn natuurlijk op toeristen gericht, maar ze bevatten vaak wel onvermoede wetenswaardigheden die je in de toeristische gidsen niet ziet. De artikelen zijn in acht talen te lezen: Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees en Pools. De interface is overigens wel in het Engels, maar dat hoeft geen probleem te zijn, want de artikelen zelf staan centraal.

Onderin beeld zijn drie knoppen te zien: WikiMe (het eigenlijke programma), Bookmarks (interessante artikelen die je wilt markeren) en Settings (instellingen). In de instellingen geef je aan hoe groot de radius rondom je huidige locatie moet zijn en hoeveel zoekresultaten getoond moeten worden. De gevonden of gebookmarkte artikelen kun je op de kaart laten tonen, zodat je bijvoorbeeld als toerist een goed overzicht hebt in welke volgorde je de interessante plekken het slimst langs kunt gaan.

Eigenlijk heb je met WikiMe een toeristisch POI-systeem op zak, net zoals bij een navigatiesysteem, maar met een belangrijk verschil: je kunt ook nog achtergrondinformatie over de verschillende plekken lezen. Zelfs in je directe omgeving is WikiMe leuk om te gebruiken, omdat je normaalgesproken niet zo snel op zoek gaat naar het verhaal achter een standbeeld of park waar je dagelijks langsfietst. Heb je iets interessants gevonden, dan kun je het artikel via e-mail naar kennissen sturen.

WikiMe is een leuke applicatie van eigen bodem, bedoeld voor mensen die van feitjes houden. Voor de prijs hoef je het niet te laten: WikiMe kost €0,79 in de App Store. De ontwikkelaar is Supportware, dezelfde die ook Buienradar en het kaartspel Elevens maakte.

Info: WikiMe

  • Ontwikkelaar: Supportware
  • Applicatie: WikiMe
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €0,79
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 0,1MB
  • Cijfer: 8,5

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.