Review: Slotz Racer, racebaan op je iPhone

SlotZ Racer van Freeverse is sinds vandaag verkrijgbaar in de App Store. Met de game kun je racen over door jezelf gebouwde racetracks.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Je racet tegen drie andere autootjes.SlotZ Racer is een nieuw spelletje van Freeverse, waarmee je op een realistische speelgoedracebaan kunt rondscheuren in een autootje. Bij het opstarten van de game kun je kiezen uit drie spelvarianten: Quick Race, Single Player of Multiplayer. Je bestuurt één van de vier autootjes op de circuit met de knop rechtsonder, waarmee je alleen gas kunt geven. Sturen hoeft niet, want de auto volgt natuurlijk gewoon de baan, maar neem je de bochten te snel dan zul je uit de baan vliegen. Nog geen twee seconden later kun je alweer verder racen, maar het telkens van de baan vliegen kost je natuurlijk wel kostbare seconden.

Het is niet zo dat je alleen maar dom op de gaskoppeling hoeft te trappen. Op het juiste moment het gas loslaten levert de snelste rondjes op.

Je kunt nieuwe circuits, auto’s en locaties unlocken naarmate je verder in het spel komt. De Quick Race is eigenlijk maar beperkt; als je voor de Single Player- of Multiplayer-mode kiest kun je ook een time trial doen, kijken wie de snelste ronde maakt, of een uithoudingsrace doen waarbij dag en nacht gesimuleerd worden.

Als je met SlotZ Racer alleen maar wat op een racebaan zou kunnen rondrijden zou de game tamelijk beperkt zijn. Gelukkig is er nog meer mogelijk: met de Track Editor kun je zelf je racebaan ontwerpen. Je kunt aangeven of je 2 of 4 rijbanen wilt, aangeven of de auto’s van baan kunnen wisselen en je kunt verschillende tracks aan elkaar knopen.

SlotZ Racer is gemaakt door Freeverse en is vanaf nu voor de introductieprijs van €0,79 in de App Store verkrijgbaar. Later zal de prijs omhoog gaan naar €2,39. Freeverse is de ontwikkelaar die eerder ook Moto Chaser, Flick Bowling, Flick Fishing en andere bekende titels voor de iPhone uitbracht.

Alleen geschikt voor firmware 2.2 en hoger.

Conclusie

Voor liefhebbers van conventionele racespelletjes, waarbij je objecten moet verzamelen en door een afwisselend landschap rijdt, lijkt SlotZ Racer misschien een wat beperkte game waar je snel op uitgekeken raakt. Maar voor de bescheiden prijs van €0,79 krijg je wat ons betreft een mooi uitgevoerde game in handen, die goed in staat is om het spelplezier van een echte racebaan over te brengen. Omdat er ook een mogelijkheid in zit om zelf tracks te ontwerpen is deze game wel degelijk de moeite waard.

Info: Slotz Racer

Hieronder zie je hoe je een track kunt bewerken in SlotZ Racer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:23
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.