Review: iGangster, gangsterspel van een Nederlandse ontwikkelaar (+promo)

Review van iGangster, een nieuwe gangstergame waarbij je moet uitgroeien tot de rijkste of meest machtige persoon. Dit doe je door het uitvoeren van klussen, het maken van vrienden en allerlei andere activiteiten. De game is gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar en bevat wat nieuwe elementen in vergelijking met de al bestaande gangstergames.
Emiel Janson - · Laatst bijgewerkt:

iGangster icoonHet internet staat er vol mee, de zogenaamde ‘gangster’-spellen. Sinds zondag hebben we er nog eentje bij, te verkrijgen in de App Store voor €1,59. Het concept van een spel als iGangster zal bij velen bekend zijn: het is de bedoeling dat je een zo sterk en rijk mogelijk persoon wordt in een virtuele (onder)wereld. Hierbij is de bediening voornamelijk gebaseerd op teksten en knoppen aantikken.

iGangster onderscheidt zich volgens de (Nederlandse) ontwikkelaar van de concurrentie, door ervoor te zorgen dat geld uit de echte wereld geen rol speelt in het sterker worden van je gangster.

iGangster hoofdschermiGangster is een zeer uitgebreid gangsterspel. Zo kun je naast de bekende mogelijkheden als het kunnen doen van klusjes, geld op de bank zetten, vrienden maken, wapens kopen nog een aantal andere dingen. Het is namelijk ook mogelijk om naar het casino te gaan en een potje blackjack of roulette te spelen. En mocht het geluk niet aan jouw zijde staan, dan kun je het altijd nog proberen op de beurs door het kopen van aandelen.
Bij het sterker, beter of rijker worden werkt (bijna) alles aan de hand van een timer. Na een aantal minuten krijg je energie, dat kun je dan gebruiken om bijvoorbeeld ‘Jobs’ te doen. Dit levert geld en zogenaamde exp (experience points) op. Als je genoeg experience points hebt ga je een level omhoog en kun je nieuwe dingen vrijspelen.

Real-time

‘The game that never sleeps’, als we de ontwikkelaars via de website van iGangster mogen geloven. Het is bij iGangster niet nodig de applicatie aan te hebben staan om meer energie te krijgen om klusjes te doen. De timer loopt namelijk op de achtergrond gewoon door. Niet alleen bij het krijgen van energie is dit erg handig, maar eigenlijk werkt alles op de achtergrond. Zo is het ook mogelijk dat je wordt aangevallen door andere gangsters, terwijl je niet aan het spelen bent.

Andere gangsters

iGangster vriendenIn iGangster kan je op een drietal manieren te maken krijgen met andere gangsters. Je kunt ze huren. Hiervoor heb je wel eerst een huis nodig om ze in onder te brengen. Deze gangsters kunnen je helpen bij aanvallen en verdedigen tegen andere gangsters. Deze gangsters die je kunt huren zijn geen spelers van het spel maar zogenaamde bots. Ten tweede is het mogelijk andere gangsters (andere spelers van iGangster) aan te vallen en zo geld van ze te stelen en experience points te krijgen. Tot slot is het ook mogelijk vrienden te worden met andere spelers en berichten uit te wisselen of samen te werken. Echter ben je hierbij niet veel sterker als je heel veel vrienden hebt zoals bij iMob het geval is. Hierdoor is het spel beter speelbaar en heb je geen last van mensen overal vragen om vrienden te worden.

Vormgeving en ervaring

iGangster blackjackHet geheel is erg goed vormgegeven en werkt zeer eenvoudig. Bij applicaties als iMob (ook een ‘gangster’-spel) had ik af en toe nog wel moeite met het vinden knoppen. Bij iGangster heb ik dit heel weinig gehad en alles ziet er gewoon erg netjes uit. Ik heb alleen in het begin even moeite gehad met het vinden van de knop om naar het hoofdscherm te komen, deze zou wat mij betreft iets groter mogen.
Over het algemeen heb ik een goede ervaring met het spel. Het spel is zeker stabiel te noemen en er wordt door de ontwikkelaar veel gewerkt aan de applicatie. Al met al is het een verslavend en uitgebreid ‘gangster’-spel.

Verdere ontwikkelingen

iGangster icoonBarry Kostjens, de ontwikkelaar van iGangster, heeft ons laten weten druk bezig te zijn met het verbeteren van iGangster. Zo zijn deze week een aantal verbeteringen doorgevoerd waardoor iGangster stabieler en beter te bereiken is met een GPRS-verbinding. We kunnen van iGangster en de ontwikkelaar nog meer verwachten: zo zijn ze bezig met de mogelijkheid tot ‘account transfer’, wat het mogelijk maakt bij een nieuwe iPhone of iPod touch verder te gaan met het karakter dat je al had. Daarnaast is ook bekend dat er een vakantiemodus gaat komen waardoor je niet helemaal beroofd terugkomt van vakantie.
Wil je op de hoogte blijven van de aankomende features of wil je graag je ideeën delen met de ontwikkelaar en zo iGangster nog beter maken? Dat kan door een bezoek te brengen aan het forum van iGangster.

Conclusie

Ik denk dat ik iGangster toch wel een van de betere spellen is in zijn categorie. Je moet natuurlijk van het type spel houden maar als dat zo is, dat denk ik dat je met iGangster voor nu en voor de toekomst een goede aankoop doet. Je zult vele uren speelplezier krijgen voor je geld. iGangster heeft een tal van vernieuwende functies en mogelijkheden, ziet er gelikt uit, is goed uitgedacht, werkt goed en belooft nog veel mooie updates. Ik kan niets meer zeggen dan dat iGangster een dikke 8 verdient. Hou bij het aanschaffen van het spel er wel rekening mee dat je verbinding met internet dient te hebben om te kunnen spelen.

Promo’s

Tot slot heeft de ontwikkelaar ons nog een aantal promocodes achter gelaten. Voor de snelle mensen onder ons kun je er hieronder eentje uitkiezen.
M7TPNL3M6FN7
X3KY9TTLAYNT
TF3PFPHWHLAY
TMJNARHLKX6K
6NXAE9THN6A6

Update: alle promocodes zijn inmiddels gebruikt.

Mocht het onduidelijk zijn hoe je de code kan inwisselen in iTunes dan vind je hier alle informatie: promocodes op iPhoneclub. Verzoek: laat in de reacties even weten als alle codes gebruikt blijken te zijn, dan kunnen we ze doorstrepen!

Info: iGangster

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:52
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.