Review: GPSed legt je routes vast (+ promo)

Tegenwoordig wil iedereen weten waar je bent en waar je mee bezig bent. GPSed kan je locatiegegevens combineren met diensten zoals Twitter, waardoor je vrienden niet alleen weten wat je aan het doen bent, maar ook waar!
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Het icoontje van de applicatie.Tegenwoordig kan je op verschillende manieren aan je vrienden laten weten waar je bent. Dit kan via Hyves, Twitter, Google Latitude en vele andere sociale netwerken. GPSed is een applicatie die het delen van je locatie makkelijker maakt. Deze applicatie is gemaakt door Shape Services, een ontwikkelaar die eerder onder andere IM+ en RDM+ maakte. Met GPSed kun je routes vastleggen en deze live publiceren op onder andere Twitter, Facebook, MySpace en Blogger.

Beschrijving

GPSed Track schermOp het eerste gezicht lijkt GPSed op de vele GPS-applicaties die al in de App Store staan. Op het eerste scherm krijg je namelijk de standaard GPS-gegevens te zien, zoals je koers, de nauwkeurigheid en de snelheid. Wanneer je op het tweede tabblad ‘Track’ kijkt, zie je dat GPSed toch anders is dan de meeste andere GPS-applicaties. Hier krijg je namelijk te zien dat de applicatie je route volgt en deze vervolgens op de website van GPSed kan zetten. Vanaf hier kunnen je vrienden je (bijna) live volgen. Voordat de route gepubliceerd wordt, moet je een button aanklikken. Ook kun je ervoor kiezen om je route als privé te markeren waardoor je alleen zelf je route online kunt zien met een vooraf ingevoerde gebruikersnaam en wachtwoord. Aan routes kun je zelf foto’s toevoegen, zodat je kunt zien waar je die foto nou precies genomen hebt. Wanneer je op het derde tabblad ‘Map’ kijkt kun je zelf alvast de route bekijken.

In de praktijk

GPSed Route KaartenIn principe is deze applicatie functioneel gezien goed, maar laat steekjes vallen bij bijvoorbeeld het design, wat redelijk standaard is. De mogelijkheden tot het publiceren van je locatie maken deze applicatie uniek. Vooral omdat dit zonder problemen gaat en je alleen een URL hoeft door te geven aan je vrienden. Standaard biedt GPSed de functies om deze URL door te geven op Twitter, Facebook, MySpace en Blogger. Helaas wordt Hyves niet ondersteund. Het is ook niet mogelijk om deze applicatie op de achtergrond te draaien, waardoor je elke keer de applicatie moet opstarten voordat je locatie wordt bewaard. Wel kun je de iPhone sluimeren en in je broekzak doen. Misschien zou de ontwikkelaar de locatie uit MobileMe kunnen integreren.

Conclusie

Deze applicatie is geschikt wanneer je weinig gebeld wordt, niet al te veel van apps wisselt en het niet erg vindt om een applicatie lang aan te laten staan. Wanneer je wel de applicatie vaak verlaat is het helaas slechts mogelijk om echt een route te volgen. Pinpoints zullen ver uit elkaar liggen, waardoor het in principe onmogelijk is om echt een precieze route uit de kaart te onderscheiden.

Functioneel gezien zit de applicatie goed in elkaar, maar helaas liggen de restricties bij Apple en niet bij de ontwikkelaar, waardoor de applicatie af en toe slecht bruikbaar is. Een mooie feature is dat je foto’s kun toevoegen aan een route en dit voegt de mogelijkheid toe om een soort fotoboek te maken gebaseerd op locaties. Deze applicatie is in vergelijking met Google Latitude toch handiger in gebruik omdat alles native gebeurd en omdat deze applicatie integratie biedt met sociale netwerken.

Promocodes

Aangezien Nederlanders erom bekend staan om “Kijken, kijken, en niet kopen!” heeft de ontwikkelaar een aantal promocodes gegeven waardoor je (wanneer je snel bent) de applicatie helemaal gratis kunt downloaden. Voor een toelichting kijk je op: Promocodes op iPhoneclub.

LFMFAH9L7FMA
63JE7JXH4LHA
F7XMHPFMJR64
JX4JRF7TA339
ATHM9J7HRA9E

Info: GPSed

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 3:00
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.