Review: Air Mouse – iPhone als draadloze muis en toetsenbord (App Store)

Air Mouse is een App Store-applicatie waarmee je je iPhone als draadloze touchpad, air mouse en toetsenbord kunt gebruiken.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Air MouseEr zijn al een aantal applicaties in de App Store te vinden waarmee je je iPhone als touchpad voor je PC of Mac kunt gebruiken, en er zijn zelfs applicaties waarmee je heel je computer over kunt nemen. Echter is er maar één programma waarmee je je iPhone ook als een echte air mouse kunt gebruiken, namelijk Air Mouse. Als touchpad is de applicatie ook te gebruiken, en er zit ook een toetsenbord bij. De batterijen van mijn draadloze muis waren net op toen deze tip binnenkwam, dus de applicatie kwam als geroepen.

CONFIGURATIE

Om Air Mouse werkend te krijgen, zal de applicatie natuurlijk wel verbinding met je computer moeten leggen. De applicatie ondersteunt Mac OS X 10.4 en hoger, en Windows XP of hoger, zowel 32- als 64bits, en maakt verbinding via Wi-Fi. Na de Air Mouse-server op je Mac of PC te hebben gedownload, kun je beginnen.
Via de software op je computer kun je de snelheid van de muis instellen en hoe soepel het scrollen werkt. Via de applicatie op je iPhone schakel je tussen Air Motion en Touch Motion.

AIR MOTION

MacServerIn Air Motion heb je links de linkermuisknop, en rechts de rechtermuisknop. Daar tussenin heb je boven het knopje om Air Motion te activeren, en daaronder het scrollwiel. Wanneer je gebruik wilt maken van de air mouse, houdt je het bovenste knopje ingedrukt, en tilt je je iPhone naar de kant waar de muis heen moet. Wanneer je de muisaanwijzer bijvoorbeeld naar boven wilt hebben, til je de voorkant van je iPhone een beetje naar boven. Maar wanneer je de muisaanwijzer naar links wilt hebben, dan til je juist de rechterkant van je iPhone op. Klikken kan met dit stukje van het scherm ook, maar klikken en slepen niet. Dubbelklikken en slepen kan weer wel.
Het scrollen voelt heel natuurlijk aan, en doe je door je vinger op het scroll-gebied te houden, en vervolgens naar boven of naar beneden te schuiven.

Een voordeel van Air Motion is dat je de iPhone in je hand hebt, los van je bureau, en het weer iets anders is dan normaal. Ook maakt de applicatie goed gebruik van de mogelijkheden van de iPhone, wat altijd wel leuk is om te zien. Een nadeel is wel dat het aan het begin erg wennen is, en het lange tijd moeilijk blijft om zeer precies te zijn. Na een tijdje oefenen wil het wel beter lukken, maar dan is het nog steeds niet perfect.

TOUCH MOTION

In Touch Motion dient de applicatie alleen als touchpad, met een linker- en rechtermuisknop, en een scrollwiel. Ook hier kan klikken in het touchpad-gebied, maar kun je hier niet mee slepen, tenzij je dubbelklikt. Het is jammer dat Air Mouse geen multi-touch ondersteunt, waardoor je bij een MacBook toch zonder de multi-touch mogelijkheden moet doen.

HET TOETSENBORD

TouchpadHet toetsenbord is altijd in beeld en is niet weg te halen. Het toetsenbord is er alleen in het formaat van portrait-mode, met daarboven een Control-, Alt- en Command- of Windows-toets om verschillende toetscombinaties te kunnen maken. Vervelend aan het toetsenbord is dat hij na het invoeren van bijvoorbeeld een punt of euro-teken niet vanzelf teruggaat naar het ABC-toetsenbord, maar jij dit handmatig moet doen. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een voordeel dat je je iPhone als toetsenbord én muis kunt gebruiken, en je daar niet bijvoorbeeld twee aparte applicaties nodig hebt.

CONCLUSIE

Wanneer je alleen opzoek bent naar een touchpad, dan kun misschien beter naar andere, goedkopere applicaties kijken, al ziet het interface van Air Mouse er erg goed uit en is het scrollen erg handig. De Air Mouse is wel een leuke feature, maar het is net iets te moeilijk om hem erg precies te krijgen. Ook het toetsenbord is erg handig, vooral met de extra control-, alt-, en command- of Windows-toetsen. Het is alleen jammer dat je dit toetsenbord niet weg kan schuiven om meer oppervlak voor de muis te hebben.
Al met al is het een handige en mooie applicatie, die goed dient als muis en toetsenbord. De prijs van €4,99 is als je het mij vraagt precies goed, omdat je voor iets wat er goed uitziet ook wel graag iets meer wilt betalen.

AIR MOUSE AANSCHAFFEN

Air Mouse is voor €4,99 via de App Store te downloaden. Air Mouse heeft in de Nederlandse App Store een gemiddelde beoordeling van 3,5 sterren, en in de Amerikaanse App Store een gemiddelde beoordeling van 4 sterren. Air Mouse in de App Store.

INFO: AIR MOUSE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:36
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.