RetroCalc Free: gratis klassieke rekenmachines op de iPad

Drie nostalgisch aandoende rekenmachines in een gratis applicatie voor de iPad. Dat is wast Retrocalc Free biedt, een leuke app die fraaie oude calculators op Apple's tablet zet.

Retrocalc Free iPadEen tijdje geleden hadden we het al over RetroCalc, een applicatie die niet alleen een rekenmachine naar de iPad bracht, maar dat ook nog eens deed met visuele retro-flair. Nu is er een Lite-versie van de app verschenen. Die heeft drie verschillende rekenmachines van weleer en laat je kiezen uit drie achtergronden. Je kunt bij het opstarten van de app kiezen welke combinatie van rekenmachine en achtergrond je wilt gebruiken, door te swipen. Ook kun je tijdens het rekenen het uiterlijk veranderen, waarbij je berekening intact blijft.

Alle rekenmachines zijn staand en liggend te gebruiken en de app ondersteunt bovendien multitasking. RetroCalc Free ondersteunt wetenschappelijke notatie tot 17 cijfers, houdt rekening met de volgorde waarin bewerkingen worden uitgevoerd en geeft ook een bijpassend retrogeluidje bij het indrukken van de toetsen. Die is echter welk bij elk apparaat hetzelfde.

Natuurlijk probeert de app je de volledige versie van RetroCalc voor 79 eurocent aan te praten. Daarin krijg je niet 3, maar 12 verschillende rekenmachines en zijn er meer achtergronden voorhanden.

Downloaden: Retrocalc Free (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2011, 20:46
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.