Twitterrific 5 for Twitter krijgt op punten nieuw design

Twitterrific 5 for Twitter heeft een licht vernieuwd design op iPhone en iPad, met nieuwe laadanimatie en manier om foto's weg te swipen.

Twitterrrific 5 for Twitter iPhone iPadDe ‘Twitter-app voor designers’ Twitterrific 5 for Twitter is voorzien van nieuw vormgegeven onderdelen. Het gaat om een aantal kleine verbeteringen die de app samen een aardig fris gevoel geven. Zo zijn bijvoorbeeld profielpagina’s onder handen genomen, waarbij ook ruimte is voor de banners die gebruikers kiezen achter hun profielfoto. Je bekijkt ze door erop te drukken, waardoor de profielinformatie even sjiek uit beeld schuift. Alle foto’s kunnen nu omhoog geveegd worden om ze uit beeld te schuiven.

Ook de animatie waarmee nieuwe tweets worden geladen is vernieuwd. Subtiel kan je de animatie als je de timeline naar beneden trekt, in ieder geval niet noemen. Je tikt als het ware een eitje dat overgaat in een rondje waarin je de Twitter-vogel ziet fladderen. Dat de animatie paars is, kan eigenlijk alleen Twitterrific verzinnen.

Twitterrific 5 for Twitter iCulture profielDe andere vernieuwingen in de app hebben vooral onderhuids plaatsgevonden. De applicatie moet sneller en stabieler zijn en er zijn een hoop fouten uit de app gehaald. Zo moet je nu weer echt de juiste gebruikers zien als je zoekt op een persoon binnen Twitter. Het zijmenu openen in de app op de iPad blokkeert de slechtzienden-stand VoiceOver niet langer en volgens ontwikkelaar The Iconfactory worden berichten en DM’s nu daadwerkelijk gemarkeerd als gelezen als je ze hebt gelezen. Daar zetten wij graag de kanttekening bij dat het bij ons nog niet het geval is bij mentions: ook als we die allemaal gelezen hebben, geeft een puntje onder het tabblad aan dat er ongelezen berichten zijn. Verder moeten verwijderde tweets nu ook echt verdwenen zijn in de timeline en hoef je Twitter in de app niet opnieuw the autoriseren nadat de app de tweets ververst in de achtergrond.

Downloaden: Twitterrific 5 for Twitter (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2013, 10:33
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen twitter, twitterrific

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.