Game van de Week: Puzzle to the Center of the Earth

Het charmante puzzelspel Puzzle to the Center of the Earth is onze Game van de Week. Hierin moet je met match-3 puzzels een grot doorkruizen.

puzzle-center-earthSteeds meer ontwikkelaars proberen het match-3 genre origineel in te steken. De ene game laat je puzzelen om monsters in level te groeien en de ander laat je als RPG-held door een kerker banen. Het nieuwe Puzzle to the Center of the Earth heeft een nieuwe, originele twist gevonden: hoe meer je puzzelt, hoe dieper je held de grond in kan graven. Maar tegelijkertijd loop je rond.

Je speelt in Puzzle to the Center of the Earth een schatzoeker die zich een weg baant door een oud tunnelstelsel. Tijdens je tocht kom je oude tempels en andere mysterieuze bouwwerken tegen. Maar wat je vooral zult zien, zijn de honderden gekleurde blokken waar de tunnels mee zijn bezaaid. Die maak je op een verrassend simpele manier kapot: liggen er drie of meer van dezelfde kleur naast elkaar, dan kun je met je vinger hier doorheen vegen. Ze verdwijnen dan uit het beeld, waardoor je uiteindelijk een pad kunt creëren.

Puzzle to the Center of the EarthHoewel we de afgelopen jaren flink wat match-3 games met een twist hebben gezien, lijkt Puzzle to the Center of the Earth een tikkeltje bijzonderder dan het merendeel van de concurrentie. Deze andere games spelen namelijk vaak grotendeels hetzelfde, maar laten je buiten potjes om het één en ander doen. Puzzle to the Center of the Earth weet echter een leuk platformspel perfect te combineren met een puzzelgame. Het ene moment loop je door grotten en open je kisten, waarna je vervolgens weer gekleurde blokken moet wegwerken. Het komt allemaal op perfecte manier samen.

80 levels

De game telt 80 levels waar je flinke tijd je tanden in moet zetten voor ze zijn uitgespeeld. Daarmee is het spel vrij lang, maar eigenlijk hadden we liever een oneindige spelmodus gehad. Dan zou het namelijk een perfect iOS-alternatief voor Spelunky zijn, een game waarin nieuwe gebieden willekeurig worden gegenereerd.

Puzzle to the Center of the Earth is gratis en hanteert het levenssysteem van Candy Crush Saga. Als je tijdens een potje afgaat verlies je één leven, en deze levens genereren langzaam weer opnieuw. Je gaat af als je alle energie in een level gebruikt – en dat doe je door bijvoorbeeld stenen uit het scherm te puzzelen. Je kunt bovendien pikhouwelen en andere hulpmiddelen met echt geld kopen om levels makkelijker te maken.

Conclusie

We kunnen niet anders zeggen: Puzzle to the Center of the Earth is één van de meer originele puzzelspelletjes van het moment. De game gebruikt de beproefde formule van match-3 games, maar gooit deze tegelijkertijd helemaal op zijn kop. Menig puzzelaar zal hier flink wat lol aan beleven. De aanwezigheid van in-app aankopen zal sommige spelers wegjagen, maar deze worden gelukkig niet te schreeuwerig in beeld gebracht.

Pluspunten

  • Meest originele twist op match-3 in tijden.
  • Combineert puzzelen perfect met platformen.

Minpunten

  • Geen oneindige spelmodus.
  • Niet iedereen zal de in-app aankopen waarderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2014, 20:00
Categorie Games
Onderwerp gvdw

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.