Pronto: stijlvolle en tijdelijk gratis timer-applicatie voor iPad

Pronto is een tijdelijk gratis timer-app voor de iPad met een slim ontwerp.

ProntoDe iPad heeft sinds iOS gewoon een Klok-app met een timer, maar de ontwikkelaar van tijdelijk gratis applicatie Pronto denkt dat het beter kan. In Pronto kun je ook een wekker laten aftellen, maar deze stel je in met behulp van twee draaiknoppen: één voor het aantal minuten en één voor de seconden. De app barst niet van de functies, maar moet het vooral hebben van zijn slimme ontwerp.

Pronto wordt wel geteisterd door dezelfde problemen waar wekker-applicaties van derden last van hebben: heb je de app afgesloten, dan kan hij weinig meer dan een simpel notificatiegeluid produceren. De app maakt wel slim gebruik van zijn beperkingen. Zo verschijnt er naast het app-icoon een badge, waarin het aantal minuten tot hij klaar is met aftellen wordt getoond. Hierdoor is Pronto bijvoorbeeld handig om je er tijdens het gebruik van de iPad te herinneren dat je iets anders moet gaan doen.

Heb je een timer gebruikt, dan verschijnt hij onderin beeld. Door op dit cijfer te tappen kun je dezelfde tijd makkelijk nog een keer gebruiken om af te tellen. Het grootste nadeel bij Pronto kleeft echter aan de hoofdfunctie: het is onmogelijk om naar een tijd korter dan een minuut af te tellen, waardoor de app voor simpele sportcalculaties niet altijd handig is.

Downloaden: Pronto (gratis, normaal €0,89, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2013, 16:07
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.