Todoist iPhone iPad-app

Todoist vernieuwd: samenwerken aan projecten

Taken-app Todoist voor iPhone en iPad laat je nu samen werken aan projecten en laat je taken delegeren. Ook kan je even de dag doornemen.

Todoist iPhone iPad-appHet is even twee keer kijken in de App Store-omschrijving, maar de takenlijst-app Todoist heeft wel degelijk een grote nieuwe update gekregen voor iPhone en iPad. De todo-app die in totaal al meer dan één miljoen gebruikers heeft, heeft met ingang van de nieuwe update 8.0.1 de mogelijkheid gekregen om samen te werken met andere gebruikers. Je voegt andere contacten toe bij het maken van een nieuw project en kan de anderen vervolgens taken en subtaken delegeren.

Eerst een project aanmaken is de enige workflow waarin je anderen kan uitnodigen tot je taken. Je maakt dus niet willekeurig todo’s aan die je lukraak aan iedereen in het adresboek van je iPhone toewijst. Anderen die je uitnodigt tot het project, moeten eerst de uitnodiging accepteren om deel te nemen. Daarna kunnen zij ook jou taken aanwijzen.

Todoist Next iPhone taken doornemenEen andere vernieuwing aan Todoist is dat je voortaan de dag door kan nemen in de applicatie, op dezelfde manier als in de geprezen taken-app Any.do. De app kiest een moment waarop je een voor een de openstaande taken langs ziet komen. Dankzij de Duitse Twitteraar @Snoodox weten we hoe dat eruit ziet: als een pop-up waarin je per taak aangeeft wanneer je de opdracht wilt oppakken. Zo kan je wat minder belangrijke taken voor je uit (blijven) schuiven.

Todoist heeft als grote kracht dat het beschikbaar is op 13 platformen, met verzorgde applicaties die onderling synchroniseren. iOS, Android, pc, Mac, Chrome, Firefox, Gmail, Outlook en zelfs mailprogramma Thunderbird zijn platformen waarop je aan taakbeheer kan doen. Dat kan nu dus gratis met anderen en ook notities toevoegen is nu gratis. Todoist vraagt wel 25,99 euro per jaar voor het toevoegen van labels, exporteren van je taken naar de iPhone-agenda en het zetten van herinneringen. Die kunnen verzonden worden als pushbericht, mail en sms.

Downloaden: Todoist (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Todoist taken-app hoofdmenu Todoist taken-app taak delegeren

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2014, 10:39
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.