Pocket RPG voor de iPad uitgekomen

De nieuwste RPG van Crescent Moon heeft veel weg van Diablo. Je moet je door kerker naar kerken vechten, op zoek naar meer ervaringspunten en betere bewapening.

Pocket RPG is een actie-RPG op de iPad.De nieuwste RPG van Crescent Moon is nu verkrijgbaar in de App Store. Deze cartoony, op Diablo lijkende actie RPG hakt alle tragere momenten en het managen van uitgebreide bepantsering eruit, zodat je echt alleen de actiegevulde segmenten nog maar overhoudt.

Toen een jaar geleden Aralon: Sword and Shadow uitkwam voor de iPad, zette ontwikkelaar Crescent Moon zichzelf direct op de kaart. De RPG zag er geweldig uit, al helemaal voor een spel dat zo bomvol content zat. Het daarop volgende Gears werd ook enthousiast ontvangen en werd toen nog bij ons in de Game-update genoemd. Pocket RPG is de volgende grote game van Crescent Moon en combineert de toegankelijkheid van Gears met de schaal van Aralon.

Spelers kunnen kiezen uit drie personages: een boogschutter, een krijger en een magiër. Alle drie hebben hun eigen voor- en nadelen en een eigen speelstijl, maar een enkel doel voor ogen: het door de met monsters gevulde kerkers heen vechten. Dit doe je met een enkele knop, die je voor zwaardere aanvallen ingedrukt houdt. Hoe verder je komt, hoe sterker je personage wordt.

In essentie lijkt Pocket RPG erg op het bejubelde Diablo (die tot tweemaal toe subliem is nageaapt door Gameloft met Dungeon Hunter 1 en 2). Je beweegt je door een wel oneindig lijkend aantal kerkers, tempels en grotten, maar loopt ook constant nieuwe voorwerpen om te dragen en verkopen tegen het lijf. Hierdoor word je langzaamaan sterker en rijker. Pocket RPG maakt het verzamelproces een stuk makkelijker: alleen je wapens en een ring zijn te vervangen met nieuw gevonden versies, waardoor je niet hoeft te jongleren tussen tientallen te dragen kledingstukken. Het toewijzen van status- en vaardigheidspunten hoef je ook niet bij stil te staan: het spel doet dit voor je, op basis van de wapens die je bij je draagt.

Download: Pocket RPG (introductieprijs van €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2011, 18:05
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.