PhotoToaster: nieuwe iPhone foto-app geeft snel een bijzonder effect

PhotoToaster is een nieuwe app waarmee je foto's makkelijk kunt bewerken. Je kunt bijsnijden, effecten en filters toevoegen en een rand rondom de foto maken. Geschikt voor beginners en gevorderden.

phototoasterPhotoToaster is een bijzondere foto-app voor de iPhone, die nog maar pas in de App Store verkrijgbaar is. Je kunt er foto’s mee bewerken waarbij het resultaat niet-destructief is, dus je kunt altijd weer terug naar de originele versie van de foto. PhotoToaster is gemaakt door East Coast Pixels en kost maar €0,79. Nu zijn er al honderden foto-apps voor de iPhone, dus PhotoToaster moet wel iets bijzonders hebben om het hier te bespreken. De app biedt voor elk wat wils: je kunt een mooi resultaat bereiken met één klik, maar er zitten ook geavanceerde functies in waarmee je uitgebreid je foto’s kunt bewerken.

Zodra je de app start, kom je terecht op het homescreen. Van hieruit kun je een nieuwe foto maken of bestaande foto’s importeren uit je fotoalbum. Een afbeelding plakken vanaf het klembord is ook mogelijk. Verder kun je hier inloggen met je Facebook-account, instructievideo’s bekijken of tips doorlezen. Maar het gaat natuurlijk om het bewerken van de foto. Er zijn twee knoppenbalken zichtbaar op dit scherm, aan de boven- en onderkant. Bovenin vind je knopen voor het bijsnijden, undo/redo, opslaan en terug naar het startscherm. Voor de echte bewerkingen moet je bij de knoppenbalk onderin zijn.

photo-toaster-iphone

Hier vind je algemene filters (presets), belichting, effecten (waaronder een vignet-effect) en allerlei randen. Bij de filters kun je kiezen uit drie categorieën: Basic, Deluxe en Supreme, elk met 13 effecten. Het effect is meteen zichtbaar, zoals op de foto links wordt getoond. Ook bij de belichting, randen en andere bewerkingen krijg je meteen een preview te zien van de bewerking die je gaat uitvoeren. Verder kun je met schuifknoppen het effect van bepaalde bewerkingen sturen. Heb je een reeks bewerkingen uitgevoerd, dan kun je die als een ‘Global Preset’ opslaan, zodat je hetzelfde effect ook op andere foto’s kunt toepassen.

Het delen van de foto is mogelijk via e-mail, Tumblr of Facebook. Al met al een erg complete app, die ook nog eens universeel is. Dus mocht je ooit plannen hebben om met de iPad te gaan fotograferen, dan heb je een app om de foto’s meteen tot kunstwerkjes te bewerken. De prijs van €0,79 geldt ter introductie.

Downloaden: PhotoToaster (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2011, 12:14
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.