PDF Expert 5 voor iPad introduceert AirDrop en Review Mode

PDF Expert 5 is een compleet vernieuwde PDF-app voor iPad. Je kunt nu teksten dicteren en samen met anderen werken aan PDF-documenten.

pdf expert 5 ipadReaddle heeft vandaag PDF Expert 5 voor iPad uitgebracht. De app heeft een compleet nieuwe interface en is qua design ook bijgewerkt voor iOS 7. De ontwikkelaars hebben alle menu’s en de manier van werken onder handen genomen, zodat je voortaan alles kan doen in een paar taps. Als nieuwe functies zitten er text-to-speech en AirDrop-ondersteuning in. Je kunt nu PDF’s uitwisselen met anderen, zonder dat je naar e-mail of een online opslagruimte hoeft te grijpen.


PDF Expert heeft verder een pincodebescherming tegen nieuwsgierige blikken, de mogelijkheid om e-mailbijlagen op te slaan en bestanden uitwisselen via Dropbox en Google Drive. Je kunt dus al je PDF-bestanden gewoon in Dropbox laten staan en pas ophalen als je ze nodig hebt.

Maar PDF Expert 5 kan nog meer. Je kunt natuurlijk annotaties aanbrengen op je PDF-bestand, zoals tekst onderstrepen, met kleur markeren, notitieblaadjes invoegen of een stempel over de tekst zetten. Met de hand kun je ook op de PDF teken of schrijven. Nog een andere toepassing: het invullen van PDF-formuleren en het ondertekenen van documenten. In PDF zit een nieuwe Review mode waarmee je samen met anderen aan een document kunt werken. Eén persoon maakt het eerste concept en de anderen brengen daarin wijzigingen aan. Onderaan dit artikel is een video te zien, waarin dat wordt uitgelegd. Al met al een erg complete app voor mensen die professioneel met PDF-bestanden aan de slag willen, hetzij zakelijk of voor privé toepassingen.

Minpuntje: je zult deze app opnieuw moeten kopen. De oude versie is gisteren nog in prijs verhoogd van €4,49 naar €8,99 maar is nu niet meer verkrijgbaar. Je zult opnieuw €8,99 moeten neertellen voor deze compleet nieuwe app. Bovendien moet je ook nog eens €8,99 betalen voor de iPhone-versie van PDF Expert, die trouwens nog op versie 4.7.x is blijven steken.

Downloaden: PDF Expert 5 (€8,99, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.