Oprah Magazine, Esquire en Popular Mechanics komen naar de iPad met abonnement

De magazines O for The Oprah Magazine, Esquire en Popular Mechanics komen naar de iPad vanaf juli. Uitgever Hearst kwam na lang geruzie met Apple tot een evereenkomst.

Hearst magazine titels komen naar de iPadNa maandenlang gesteggel met Apple brengt uitgever Hearst toch haar magazines op de iPad met een abonnementsvorm. Vanaf juli zijn onder andere O for The Oprah Magazine en mannenblad Esquire met automatische betaling te lezen. Hearst wilde niet in zee gaan met de abonnementsvoorwaarden van Apple. Apple wil abonnementen namelijk in-app via een eigen klantenbestand laten lopen en zelf de verlengingen en betalingen reguleren.

Eerder deze week dwong uitgever Time nog af dat haar ‘papieren lezers’ de magazines gratis op de iPad kunnen lezen. Voor de rest ging ze akkoord met de voorwaarden van Apple. Ook Hearst legt zich neer bij de dertig procent die iPad-fabrikant pakt als iemand een abonnement op de iPad afsluit.

Hearst heeft eveneens aangekondigd dat ze meer magazines wil verkopen via in-app subscriptions. Ook denkt de uitgever eraan krantentitels via de iPad te gaan verkopen, meldt 9to5mac. De magazine-abonnementen voor Oprah, Esquire en Popular Mechanics gaan 2 dollar per maand en 20 dollar per jaar kosten.

Bron: Wall Street Journal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2011, 16:05
Categorie Kiosk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.