Ontwikkeling Super Meat Boy voor iPhone stopgezet

Team Meat heeft de ontwikkeling van Super Meat Boy voor iOS gestaakt, om zich meer te kunnen richten op Mew-Genics.

Super Meat BoyDe ontwikkeling van de iOS-versie van Super Meat Boy is stopgezet, zodat ontwikkelaar Team Meat zich volledig kan richten op het in 2012 aangekondigde spelletje Mew-Genics. Super Meat Boy zal pas weer worden opgepikt zodra Mew-Genics helemaal klaar is. Dat kan nog eventjes duren: de iOS-versie van Mew-Genics werd pas in december 2012 onthuld en Team Meat lijkt zich eerst te richten op de pc-versie.

Het stopzetten van de iOS-versie van Super Meat Boy is slecht nieuws voor fans van het origineel uit 2010. De game was toentertijd één van de grote succesverhalen op Xbox Live Arcade, Microsoft’s downloadgameplatform op de Xbox 360. Super Meat Boy op iOS moet meer dan een simpele overzetting van het originele spel worden: de game krijgt besturing en levels die speciaal voor het touchscreen zijn gemaakt. Dat kan nog een uitdaging zijn voor de ontwikkelaar: Super Meat Boy is berucht om de tergend hoge moeilijkheidsgraad.

Mew-Genics werd bedacht tijdens Ludum Dare, een gamejam waarbij ontwikkelaars binnen 24 uur een spel moesten bedenken. Veel details rond het spel zijn op het moment nog niet bekend, maar we weten wel dat het combineren van genen van katten waarschijnlijk centraal zal staan. Op de officiële site van het spel staat enkel aangegeven dat hij binnenkort zal verschijnen.

Bovenstaande video is van de Xbox 360-versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 11:04
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.