Now vertelt welke Instagram-vrienden in de buurt zijn

iPhone-app Now vertelt je wanneer er vrienden bij jou in de buurt zijn. Hierbij wordt naar je Instagram-account gekeken.

Now iconNow is één van de vele iPhone-apps die je vertelt wat voor leuke dingen er bij jou in de buurt gebeuren. Hiervoor gebruikt Now alleen niet Foursquare, zoals de meeste vergelijkbare apps. In plaats daarvan grijpt de app naar je Instagram-account. Populaire evenementen worden gegenereerd op basis van het aantal foto’s dat ergens wordt gemaakt. Plaatst een Instagram-vriend een foto op zo’n locatie vlakbij, dan krijg je een pushnotificatie om je te vertellen over dit feest.


Now screenIn de praktijk koppelt Now informatie van meerdere diensten. Instagram wordt gebruikt om te bepalen waar op het moment veel mensen zijn, terwijl de locatiedata van Foursquare wordt benut om een daadwerkelijke naam aan deze plek te plakken. Je profiel wordt gegenereerd op basis van de Facebook-account die je gebruikt om in de app in te loggen. Je kunt met Facebook, Twitter en Foursquare delen waar je op dit moment eigenlijk bent.

Een locatie moet wel erg populair zijn om op de kaart te verschijnen. In Amsterdam zagen we een paar plekken, maar Leiden bleef (ondanks er genoeg foto’s van op Facebook zijn) leeg op de Now-kaart.

Omdat Now alleen een pushnotificatie belooft te versturen als vrienden bij jou in de buurt iets aan het doen zijn, krijg je geen berichten te lezen bij iedere interessante plek bij jou in de buurt. Meerdere apps experimenteren al een tijdje met dit soort berichten. Zo attendeert Highlight je er op als een vriend die de app ook gebruikt in de buurt is, terwijl Facebook de laatste tijd notificaties lijkt te sturen als iemand bij jou in de buurt incheckt.

Downloaden: Now. (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 maart 2013, 16:13
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.