Notifo: nieuwe universele push-notificatiedienst voor iPhone, applicaties en websites

Notifo is een dienst gemaakt door Chad Etzel, voormalig medewerker bij Twitter, die het mogelijk maakt om op elk willekeurig apparaat Push-notificaties te ontvangen allemaal beheerd vanuit een centrale omgeving.

Notifo iPhone Push-notificatiesIk denk dat iedere persoon die veelvuldig gebruik maakt van push notificaties op de iPhone wel eens de draad kwijtraakt. Push notificaties zijn een soort SMS-berichten die verschijnen als een bepaald programma iets te melden heeft. Dit kan een Twitter-bericht zijn vanuit iTweetReply, maar ook een chatbericht vanuit een chatprogramma zoals Palringo. Nu moet je voor elk van deze applicaties apart instellingen doen. Beheren gaat op deze manier niet makkelijk (genoeg). Voor de echte die-hard die meerdere mobiele apparaten bij zich draagt is het helemaal een crime om voor elk apparaat dezelfde instellingen te doen. Voor deze mensen is er nu Notifo. Het is een dienst gemaakt door Chad Etzel, voormalig medewerker bij Twitter, die het mogelijk maakt om op elk willekeurig apparaat push notificaties te ontvangen, allemaal beheerd vanuit een centrale omgeving.


Op dit moment wordt alleen nog de iPhone ondersteund. Maar de makers zijn bezig om binnen korte tijd ook andere apparaten aan het lijstje toe te voegen. Hierbij moet je denken aan Android-apparaten, de iPad, maar ook ondersteuning voor Blackberry komt eraan. Notifo is een platform waarmee ontwikkelaars van applicaties maar ook normale websites bepaalde code kunnen implementeren, zodat je in enkele minuten push-notificaties kunt ondersteunen via jouw website of applicatie. Gebruikers kunnen op dit moment alleen een iPhone-applicaties aanschaffen en hierin hun abonnementen beheren. Notifo heeft voor ontwikkelaars een API geschreven, een omgeving met bepaalde code die reageert op speciale aanvragen van de ontwikkelaars om zo push notificaties te laten werken. Hiervoor is geen goedkeuringsproces nodig. Plaats gewoon enkele regels code en je ondersteunt direct push notificaties, aldus de makers van Notifo.

Op dit moment zijn er nog maar enkele diensten die gebruik maken van Notifo: March Madness, Push.ly en Listia. March Madness gebruikt Notifo om scores naar je iPhone te pushen, terwijl push.ly de dienst gebruikt om Twitter-berichten te versturen. Listia daarentegen gebruikt Notifo weer om je op de hoogte te houden van biedingen op bepaalde producten. Je kunt op de Notifo-website aanmelden als gebruiker en als dienst. Na een test als gebruiker met een timer en een boodschap werkt de dienst vooralsnog uitstekend. De boodschap die direct verstuurd wordt komt binnen enkele seconden op je iPhone binnen.

Bron: TechCrunch
Downloaden: Notifo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.