Hype Machine vernieuwd: muziek ontdekken met vrienden

De muziek ontdekken-app Hype Machine voor iPhone laat je nu favoriete tracks van vrienden in de app zien en gemakkelijk liedjes delen.

Hype Machine iPhone muziek ontdekkenDe applicatie Hype Machine die muziek van allerlei muziekblogs kan afspelen als een radiostation, laat je voortaan verbinden met vrienden in de app. Dat kan net als op de website via Twitter en Facebook. Daarna kan je in de app op hun namen drukken om hun favoriete nummers binnen de dienst te beluisteren. Versie 2.2.2 van Hype Machine voegt nog een mogelijkheid toe om nieuwe muziek te ontdekken. Er is namelijk een nieuwe pagina met de artiesten waar het meest over is geblogd – en je ziet ook meteen welke nummers daarvoor zorgen.

Hype Machine voorpaginaBlogs hebben daarnaast een nieuwe eigen profielpagina waarop je een afspeellijst met de laatst geblogde muziek ziet en je statistieken leest: het aantal volgers via Hype Machine, het aantal geplaatste tracks en de datum van de laatste update. Algemene informatie over een blog en bijvoorbeeld de muziekgenres die er vaak op langskomen mist vreemd genoeg wel. Je kan een blog als vanouds volgen om de muziek ervan terug te zien in de feed op de voorpagina.

Hype Machine is een applicatie waarmee je de nieuwste tracks van een enorme collectie muziekblogs kan afspelen op verschillende manieren. Je kan afstemmen op de laatste nummers op álle blogs, populaire tracks horen, zoekt een blog op om te beluisteren of speelt alle nieuwe nummers binnen een genre af. Nummers die je bevallen kan je tot favoriet uitroepen en zijn nu dus voor je vrienden zichtbaar in de app. Hype Machine 2.2.2 voor iPhone introduceert als laatste de optie om de URL van een track te kopiëren naar het klembord, zodat je die vervolgens in bijvoorbeeld WhatsApp kan delen. Omdat de applicatie nog steeds een prijskaartje van 3,59 euro heeft en dat een obstakel kan zijn om even een app met nieuwe muziek te proberen, is dat vermoedelijk de belangrijkste manier om muziek te delen met vrienden.

Downloaden: Hype Machine (€3,59, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2013, 17:40
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.