Nieuwe applicatie iPresenter: afstandsbediening voor PowerPoint-presentaties

Makayama heeft iPresenter gelanceerd, een applicatie waarmee je PowerPoint op afstand kunt bedienen vanaf je iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPresenterDe Nederlandse ontwikkelaar Makayama heeft vandaag iPresenter voor de iPhone gelanceerd: een afstandsbediening voor PowerPoint waarmee je draadloos door presentaties kunt klikken. Op de iPhone kun je de slide bekijken die op hetzelfde moment ook via de projector wordt getoond, of alvast spieken wat er op de volgende slide staat. De applicatie toont een scherm met grote knoppen waarmee je door de presentatie kunt bladeren. Bij het aantikken van de knoppen krijg je hoorbare of voelbare feedback (geluid of trilsignaal).

Er zijn al wat meer afstandsbedieningen voor PowerPoint, zoals Pointer Remote (€0,79) en i-Clickr PowerPoint Remote (€11,99). iPresenter zit daar qua prijsstelling precies tussenin: voor €3,99 koop je een applicatie die geschikt is voor Microsoft PowerPoint op Windows Vista, XP, NT en 2000.

Makayama heeft nog meer nieuws: de applicatie VoiceDial is een week lang in prijs verlaagd van €7,99 naar €1,59. VoiceDial was de eerste applicatie waarmee spraakherkenning mogelijk was en het was tevens de applicatie die de beste recensies kreeg in de pers. Er zijn wel wat gratis alternatieven, zoals Cactus Voice Dialer, maar uit eigen ervaring kunnen we zeggen: die werken niet geweldig.

Meer info: Makayama
Installeren: iPresenter (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:43
Categorie Diensten
Onderwerp powerpoint

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.