Newsy: video’s met wereldnieuws op iPhone

De Newsy iPhone-applicatie toont video's met nieuwsitems van over de gehele wereld van diverse bronnen zoals CNN, Fox en de BBC. Naast de Newsy iPhone-applicatie is er ook eentje voor Android.

Newsy iPhone weergaveDe website Newsy.com biedt een bonte verzameling van video’s met wereldnieuws aan. De nieuwsitems zijn korte video’s over een bepaald onderwerp en het kan nieuws van over de hele wereld zijn. Het leuke aan Newsy.com is dat ze verschillende nieuwsbronnen gebruiken. Zo vind je filmpjes van CNN, Fox maar ook Al Jazeera en de BBC. Het kan zelfs zo zijn dat meerdere nieuwsbronnen in één item gebruikt zijn. Om dit wereldnieuws ook onderweg te kunnen volgen is er een Newsy iPhone- en Android-applicatie verschenen. Beide werken via een soort coverflow waarbij je door de nieuwsitems kunt scrollen door naar links of rechts over het scherm te swipen. Bij de iPhone-versie kan dit overigens ook door je toestel naar links of rechts te kantelen. Heb je een item gevonden dat je wilt bekijken dan kun je deze selecteren, waarna de YouTube-speler start voor de weergave. Zowel via 3G als Wi-Fi zijn de beelden van prima kwaliteit.

Na het bekijken van een nieuwsitem heb je de optie om deze te delen, een commentaar toe te voegen of de originele bronnen te raadplegen. Vooral die laatste optie is handig wanneer je meer achtergrondinformatie over een bepaald item wilt weten. Aangezien Newsy de verschillende items zelf samenstelt schuilt er in dit systeem wel het gevaar dat je ‘gekleurd’ in plaats van objectief nieuwste zien krijgt.

Newsy is vooral een handige applicatie wanneer je in bus of trein even snel het nieuws wilt doornemen, maar geen zin hebt om te lezen. Newsy is gratis te downloaden in de App Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2010, 20:26
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.