Nederlands puzzelspel Ichi tijdelijk gratis voor de iPhone

Het Nederlandse iPhone-spel Ichi is op het moment gratis in de App Store verkrijgbaar. Ichi bevat ook een level-editor, waardoor je zelf levels kunt maken en die van andere spelers kunt spelen.

IchiHeb je het Nederlandse iPhone-puzzelspel Ichi nog niet gedownload, dan is vandaag wellicht een goed moment om alsnog aan boord te springen. Ontwikkelaar Stolen Couch Games biedt het spel namelijk een dag gratis aan. In Ichi moet je op het scherm tappen om obstakels te roteren en op andere manieren te manipuleren, zodat een balletje van punt A naar punt B kan vliegen. Doe je dit in zo min mogelijk zetten, dan krijg je een hogere score.

Je speelt de levels in Ichi door op een willekeurige plek van het scherm te tappen. Wat deze actie doet hangt van het level. In sommige levels draait een tap de objecten met 90 graden, terwijl in andere gevallen de obstakels verdwijnen of verschijnen.

Ichi bevat naast de standaard speelmodus ook een level editor, waarmee je levels voor andere spelers in elkaar kunt zetten. Het maken van levels is gratis, maar je kunt hooguit vijf door anderen gemaakte levels spelen zonder te betalen. Door op Facebook in te loggen komen daar vijf bij. Betaal je eenmalig 79 eurocent, dan kun je onbeperkt levels blijven spelen. Op het moment zijn er zo’n 4.700 door spelers gemaakte levels beschikbaar. Het is opmerkelijk dat het normaal gesproken geld kostende Ichi ook een in-app aankoop bevat, maar ontwikkelaar Stolen Couch Games vertelt ons dat dit noodzakelijk is: “Het spel kost 79 cent. Dat is niet genoeg om de kosten te dekken”.

Ichi is ontwikkeld door Stolen Couch Games, een gamestudio die eerder ook Kids vs. Goblins voor iOS uitbracht. De schermteksten in het spel zijn wel Engelstalig.

Downloaden: Ichi (tijdelijk gratis, normaal €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2012, 12:45
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.