Navionics Mobile: gedetailleerde waterkaarten voor de iPhone

Waterkaarten op de iPhone: het Italiaanse bedrijf Navionics heeft Navionics Mobile ontwikkeld, waarmee je op de boot de iPhone als kaartplotter kunt gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

navionics mobileNavigatiekaarten voor de weg zijn nog moeilijk te vinden, maar het Italiaanse bedrijf Navionics doet alvast een poging om navigatie op zee mogelijk te maken. Ze hebben de applicatie Navionics Mobile ontwikkeld, waarmee je gedetailleerde waterkaarten op de iPhone kunt gebruiken. Met de applicatie kun je Navionics-kaarten naar de iPhone uploaden, de GPS-positie op de kaart zien, scrollen en zoomen. De kaarten haal je van internet en zijn offline te gebruiken.

navionicsHeb je al een kaartplotter, dan kan Navionics Mobile daarop een aanvulling vormen. Je kunt het ook gebruiken om thuis een trip te plannen, als je de plotter niet bij de hand hebt. Maar de applicatie gaat nog veel verder: je kunt de iPhone gebruiken om skiroutes in meer dan 460 wintersportplaatsen te bekijken. De applicatie is overigens nog niet beschikbaar, maar je kunt jezelf een e-mailupdate laten sturen als Navionics Mobile verkrijgbaar is.

Navionics Mobile staat op de shortlist voor de DAME Awards (Design Award METS), een prijs voor vaarapparatuur en -accessoires. In Amsterdam RAI wordt op 18 november de DAME Award 2008 uitgereikt.

Meer info: Navionics
Via: Hydro International
Tipgever: Wessel, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:11
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.