Nanosec: maak van de iPad een wekker met fraaie app

Nanosec Advanced Alarm is een fraaie applicatie voor de iPad waarmee je rustig kan wakker worden. Een van de opties is een pre-alarm instellen die je vooraf de echte wekker al subtiel doet ontwaken.

Nanosec Advanced Alarm wekker voor de iPhoneNanosec is een wekker-applicatie voor de iPad met twee rustige layouts waaruit je kan kiezen. De eerste is een analoge klok met witte achtergronden zoals subtiele lijntjes, papierkreukels of egaal wit. De andere layout bevat een blauwe digitale klok op een donkergrijze of donkerbruine achtergrond. Voor elk thema zijn er vier achtergronden te selecteren en bij de analoge variant kun je kiezen uit een ronde of vierkante klok. Maar waar de app echt mee uitblinkt, zijn de vele ontwaak-opties.

Bij de algemene instellingen kun je bepalen of je wekker een voor-alarm meekrijgt. Daarbij heb je de keuze uit negen rustige tonen. De toon die je kiest, klinkt een aantal minuten voordat de echte wekker af gaat. Standaard staat de tijdskloof op vijf minuten, maar die kun je zelf naar hartelust veranderen. Ook trillen aan of uit behoort tot de algemene opties.

Bij elk alarm dat je instelt heb je de keuze op welke dagen hij moet af gaan, met een snelle optie voor dagelijks of op elke werkdag. Ook kan je een specifieke datum aan een wekker toekennen. Je kan zelfs invoeren dat een wekker precies een jaar later weer op hetzelfde moment af gaat. Gemengd met de opties om een alarm een naam te geven, kan Nanosec dus ook prima gebruikt worden als zakelijke reminder.

De voor-alarmgeluiden die de applicatie van zichzelf heeft, zijn kort en krachtig en zijn echt lichte ontwaaktonen. Van de echte wekkers zijn er een stuk meer, maar een paar hebben irritant hoge tonen of zijn eigenlijk te sloom om actief wakker te worden. Wie muziek op de iPad gezet heeft, kan ook MP3’tjes selecteren om mee wakker te worden. Je bepaalt zelf de fade-in tijd van een nummer.

Nanosec is een fijne wekkerapplicatie die er goed uitziet met zowel de analoge- als digitale klok. Het zijn echter de opties die de app maken.

Downloaden: Nanosec: Advanced Alarm (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2011, 16:12
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.