MyFaceWhen maakt snelle animated gifs voor iPhone-berichtenapps

MyFaceWhen is een app waarmee je snel en makkelijk animated gifs maakt, die je kunt gebruiken in een chatbericht of e-mail. De nadruk ligt op het snel maken van gifs.

myfacewhenBij animated gifs denk je misschien aan grappige korte ‘filmpjes’ uit de vorige eeuw. De tijd dat YouTube en Vimeo nog niet bestonden en het versturen van een video via e-mail onmogelijk was. Toch blijken animated gifs opeens weer aan een opmars bezig. Misschien omdat we uitgekeken zijn om de statische emoji’s en omdat termen als ‘LOL’ en ‘ROFL’ de boodschap maar matig kunnen overbrengen. Als je enthousiast bent en dat op een ander probeert over te brengen, is een minifilmpje wel zo effectief. Met de nieuwe iPhone-app MyFaceWhen kun je dergelijke minifilmpjes maken en als animated gif verzenden.

myfacewhen iphoneMet de app neem je een videofilmpje op, die wordt omgezet naar een gif, die je kunt meesturen met een tekstbericht. Je kunt hallo zwaaien, een verveeld gezicht trekken of iets grappigs filmen en dat meteen omzetten naar een filmpje dat zichzelf steeds herhaalt. Het geeft een grappig effect en is ook nog eens persoonlijker dan een cartoonplaatje zoals een smiley. Armbeweging op de foto hierboven (ook te zien in onderstaand filmpje) is bijvoorbeeld maar moeilijk in woorden uit te drukken. Er zijn meer apps die animated gifs kunnen maken, zoals Gifture. Die heeft een andere insteek dan MyFaceWhen en richt zich meer op het maken van ‘mooie’ filmpjes en het toepassen van filters zoals in Instagram.

MyFaceWhen kan filmen via de camera aan de voor- en achterzijde van de iPhone. Je drukt op de record-knop, neemt een filmpje van een paar seconden op en even later is het omgezet naar een gif. Als je deze naar je klembord kopieert kun je het vervolgens in Apple’s Mail-app, de Berichten-app of in één van de vele andere chatapplicaties voor de iPhone kopiëren. Vooral als je snel een boodschap moet overbrengen (“kijk eens hoeveel mensen er op straat zijn!”) gaat dat sneller met een gif dan met een videofilmpje. Vaak gaat het immers niet om de kwaliteit van de opname, maar om het feit dat iemand snel op de hoogte is. Een bewegend filmpje, ook al is het gecomprimeerd en niet vloeiend, geeft dan meer informatie dan een stilstaande foto. En het is ook vriendelijker voor je databundel.

Download: MyFaceWhen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2012, 13:37
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.