Mosaika: opvolger avonturenspel The Lost City op iPad

Mosaika is het nieuwe puzzel-avonturenspel voor iPad en iPhone van Fire Maple Games. Het is sfeervol, leuk en bedient simpel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Mosaika Lost City iPadclub luchtballonFire Maple Games zal een naam zijn die liefhebbers van avonturen-puzzelgames op de iPad en iPhone aanspreekt. De ontwikkelaar maakt sier op het touchscreen met sfeervolle ontdekkingsspellen waarin je echt moet puzzelen, in plaats van alle zoek-alle-voorwerpen spelletjes die zoveel concurrenten maken. Na The Secret of Grisly Manor en The Lost City is nu Fire Maples nieuwe spel Mosaika uitgekomen. Opnieuw puzzel je in fraaie, rustige omgevingen.

Levendige dromen

Na het wisselen van seizoenen in The Lost City en het dwalen in een verlaten landhuis in Grisly Manor, word je in Mosaika geplaatst in het huis van je grootvader. Opa spaarde speelgoed en in de traditioneel korte introductie van het verhaal merk je dat je dromen in het huis er levendig zijn en je zomaar opeens door een deur kan stappen naar een andere wereld. Dan begint Mosaika echt en druk je door verschillende ruimtes met veel natuur en roze-oranje tinten. De omgevingen doen dromerig aan. Je werpt een brug naar een lichtgevende deur op, zit aan de knoppen van een luchtballon en klopt een ritme op een grote deur om naar binnen te komen.

Mosaika grot met lichtstraal

Nieuw hintsysteem

Mosaika teert voort op dezelfde elementen als de voorgangers. Het spel is naar het Nederlands vertaald en heeft een heerlijk simpele interface. Onderin druk je op de tas om naar je voorwerpen te grijpen die je kan loslaten op de puzzels, daarboven vind je de kaart om te zien van welk scherm je naar welk scherm komt. Natuurlijk is er ook weer een notitieblok aanwezig waarin ontdekte aanwijzingen staan opgeschreven om puzzels op te lossen. Het hintsysteem is wel veranderd. Je slaat er niet langer een lijst met allerlei hints op na, maar kan zo nu en dan op een vergrootglas drukken boven de tas om een tip te krijgen. Ze zijn weinig subtiel. Sterker: de tips zijn eigenlijk complete oplossingen. Het is misschien wel jammer dat ze zo makkelijk voor het grijpen zijn.

Mosaika schildpad puzzel iPad

Compact avontuur

Door de roze tinten ziet Mosaika er wat vrouwelijker uit dan de twee voorgangers, maar daar tegenover staat dat het spel wel een stuk scherper oogt dan Grisly Manor en The Lost City. Daarnaast zijn de tekeningen fantasierijk en sfeervol en sluiten ze qua gevoel meer aan op elkaar dan The Lost City. Mosaika is ook andermaal geen spel om dagen of weken in vast te zitten. Het is een compact, heerlijk avontuurtje met geinige puzzels, fraaie beelden en een prijskaartje dat erbij past.

Downloaden: Mosaika (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2013, 15:32
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.