Moodle: studeren via je iPhone in tropische landen

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde biedt een leeromgeving aan, waarmee hulpverleners in tropische landen kunnen worden bijgeschoold, op afstand.

moodle iphoneBij het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen kun je nu studeren via de iPhone. Hulpverleners die in afgelegen gebieden werken, kunnen nu bijgeschoold worden zonder dat ze terug hoeven naar België. “Ontwikkelingslanden kampen vaak met een tekort aan getraind personeel en een gebrekkige infrastructuur om mensen bij te scholen”, zegt Inge de Waard van het ITG.


“Daarom zochten de experts van het ITG, samen met hun Peruviaanse collega’s in Lima, naar een gratis manier om gezondheidswerkers via hun smartphone bij te scholen.” De leeromgeving is overal ter wereld te gebruiken. De onderzoekers gebruiken het systeem zelf om gezondheidsmedewerkers in twintig klinieken in Peru op te leiden. Vanuit de lokale klinieken behandelen ze 70 procent van alle aidspatiuenten in Peru.

Hieronder zie je een demovideo:

De onderzoekers maken gebruik van het Moodle4iPhones Project. Ook andere universiteiten en instellingen in andere landen doen eraan mee, zoals in Japan, de VS en Spanje.

Meer info: ITG.be
Via: iPhone Platform

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 maart 2010 om 13:16
Categorie
Onderwijs
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.