Melige brandweergame Emergency Dangerous is net te kort

Emergency Dangerous is een puzzelgame waarin je een groepje brandweermannetjes bestuurt die mensen binnen een bepaalde tijd uit een brandend gebouw moeten redden. Het spel heeft een lekkere melige sfeer die wordt ondersteunt door de kleurige cartoons.
Ellen de Lange-Ros - · Laatst bijgewerkt:

Emergency Dangerous levelEmergency Dangerous is een puzzelgame die doet denken aan Exit voor de PSP en de DS. In het spel bestuur je een groepje brandweermannetjes die mensen binnen een bepaalde tijd uit een brandend gebouw moeten redden. Daarbij heb je verschillende hulpmiddelen tot je beschikking, zoals een blusser en een bijl om deuren te forceren.

De uitdaging is om snel genoeg alle mensen van alle verdiepingen te bevrijden, door je mannetjes handig in te zetten. Daarbij doet de game meer denken aan de zogenaamde workflow games waarin je klusjes handig moet plannen en uitvoeren, zoals Sally’s Salon of de bekende keukengames, dan aan een puzzelgame. Het puzzelgehalte in Emergency Dangerous is namelijk erg laag. Over het algemeen hoef je niet lang na te denken hoe je mensen moet bevrijden en daarin verschilt dit spel duidelijk van Exit voor de DS en PSP.

De game heeft vier verschillende werelden met elk zo’n vijf verschillende puzzels. Zowel de puzzels als de werelden speel je na elkaar vrij. Met elke puzzel verzamel je geld dat je vervolgens in in de item shop kunt besteden, bijvoorbeeld aan snelle laarsjes waarmee je mannetjes in kortere tijd kunnen voortbewegen. Ook kun je kiezen voor een uitbreiding van je team met extra personages, of andere extra’s.

Hoewel ik de puzzels wat vond tegenvallen qua moeilijkheid, is de sfeer van de game wel helemaal in orde. De kreetjes van de slachtoffers en brandweermannen zorgen voor een melige sfeer die wordt ondersteunt door de cartoony beelden. Vooral door de muziek en beelden wordt Emergency Dangerous toch een leuk spel om even snel te spelen. Verwacht van dit spel echter geen urenlange uitdagende breinbrekers, want dat heeft de game niet te bieden.

De belangrijkste nadelen zijn dat de puzzels niet echt moeilijk zijn en je het spel vrij snel uitspeelt, maar daar staat tegenover dat de sfeer helemaal in orde is met lekkere muziek en melige cartoons. Zit je niet al te krap bij kas, dan is Emergency Dangerous een prima game, maar wil je veel waar voor je geld dan zul je waarschijnlijk liever voor een wat uitgebreidere game willen.

Info: Emergency Dangerous: Fire Fighter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:48
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.