HeyWAY gebruikt nieuwe 3.0-functies: Hee, waar ben je nu?

HeyWAY is een innovatieve nieuwe applicatie die gebruikmaakt van heel wat nieuwe functies in iPhone OS 3.0. Het laat zien waar je huidige locatie is en je kunt ook de locatie van anderen opvragen.

heywayHet is de meest gestelde vraag aan de telefoon: “Waar ben je nu?”. Met de nieuwe applicatie HeyWAY hoef je daarvoor je telefoon niet meer op te nemen: start de applicatie, druk op een knop en je iPhone stuurt de locatie meteen naar mensen die je wilt. HeyWAY staat voor “Hey, Where Are You?” Je kunt ook alerts naar vrienden sturen, om hun locatie op te vragen. HeyWAY is een van de weinig applicaties die nu al gebruik maakt van push notification.

De applicatie is momenteel gratis in de App Store te vinden, maar natuurlijk heb je er wel iPhone OS 3.0 voor nodig. De ontwikkelaar denkt dat HeyWAY geschikt is om partners, kinderen en collega’s op de hoogte te houden. Niet alleen voor bemoeizieke types, maar ook gewoon voor je gemoedsrust: als je kind naar een schoolfeest gaat is het gênant om met je ouders te bellen dat je veilig bent aangekomen. Maar even een berichtje met je locatie sturen is onopvallend en net zo effectief. Kost trouwens ook minder tijd. Werknemers kunnen bijvoorbeeld hun locatie doorgeven wanneer ze bij de klant zijn gearriveerd, zodat de baas weet waar je uithangt en dat je niet gestoord wilt worden.

HeyWAY is op zich bijzonder, omdat het meerdere nieuwe functies uit iPhone OS 3.0 gebruikt. We noemden al even de push notifications, maar ook de peer-to-peer communicatie zit erin: je autoriseert daarmee anderen om door te geven waar je bent. Ook een nieuwe functie is het inbedden van Google Maps in applicaties, zoals HeyWAY heeft gedaan. En verder kun je in de applicatie zelf een e-mailtje schrijven, die dan via de standaard e-mailapplicatie wordt afgehandeld. Vóór de komst van iPhone OS 3.0 mocht dat niet.

Downloaden: Hey Where Are You (gratis)
Meer info: HeyWAY

heyway

Tipgever: Sunaivod

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2009, 18:30
Categorie Diensten
Onderwerpen notificaties, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.