Liquid Scale: objecten op foto’s onzichtbaar verplaatsen

Liquid Scale is een nieuwe applicatie waarmee je foto's kunt bijknippen en personen op foto's kunt verplaatsen zonder dat het opvalt.

liquid scaleEen complete fotobewerkingssuite voor de iPhone is misschien wat overdreven, maar voor kleine taken kan het toch handig zijn als er een app voor beschikbaar is. Liquid Scale is zo’n fotohulpje: het zorgt ervoor dat de compositie van een foto beter wordt. Je kunt een persoon of een ander object compleet verplaatsen. Met Liquid Scale knip je de foto’s horizontaal of verticaal bij, zonder dat de inhoud wordt vervormd. Handig als je bijvoorbeeld een vierkante foto nodig hebt als avatar voor een website. Ook kun je een persoon op de foto markeren en daarna verplaatsten, bijvoorbeeld wanneer je twee personen dichter bij elkaar wilt zetten. Een ongewenste derde persoon verwijderen kan ook.

De maker van Liquid Scale noemt het ‘content aware image resizing’. De bijgewerkte foto’s kun je opslaan in je fotorol of via e-mail naar vrienden sturen. Met een schakelaar kun je de situatie vóór en na met elkaar vergelijken. Wat de kwaliteit betreft heb je de keuze uit low, medium of high resolution.

Liquid Scale Content Aware Image Resizing

Onderstaande video laat zien waartoe Liquid Scale in staat is. De mate waarin je personen kunt verplaatsen is natuurlijk wel afhankelijk van de achtergrond. Bij een drukke achtergrond is het resultaat minder mooi dan op het voorbeeld.

Downloaden: Liquid Scale (€1,59)
Meer info: Savoy Software

Via: Daring Fireball

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2010, 11:05
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.