Layar Reality Browser krijgt 3D-weergave van teksten en objecten

Layar heeft vandaag 3D aangekondigd: het is mogelijk om 3D-teksten en -objecten te projecteren in de contentlagen van Layar, zodat je met behulp van augmented reality een nog realistischer beleving krijgt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

pacman2Apple heeft de eerste augmented reality-toepassingen voor de iPhone goedgekeurd. Dat schept weer wat meer vertrouwen dat Layar binnenkort ook in de App Store verkrijgbaar zal zijn. Voor Android-gebruikers gaan de ontwikkelingen ondertussen gewoon door: vandaag is er nieuwe 3D-functie aangekondigd, waarmee je 3D-teksten en -objecten virtueel kunt afbeelden. Op die manier kun je nóg realistischer AR-belevenissen aanbieden. Tijdens PICNIC zullen de eerste demonstraties te zien zijn.

PICNIC is een conferentie die de komende dagen in Amsterdam plaatsvindt. Bezoekers van PICNIC kunnen uit de Android Market straks een demo-applicatie downloaden, waarmee je tijdens het evenement deze 3D-ervaring alvast kunt uitproberen.

Onderstaand filmpje laat zien hoe dat er in de praktijk uitziet bij een arcadegame:

De volgende demo laat zien hoe je 3D-teksten over gebouwen kunt projecteren, zodat je makkelijker de weg kunt vinden:

Een ander voorbeeld is het voorbijvliegen van een 3D-object, zoals hier een Boeing 747:

De 3D-functie van Layar maakt gebruik van OpenGL, de accelerometer, het kompas en de GPS-ontvanger in de telefoon. Daaruit kun je meteen afleiden, dat Layar op de iPhone alleen zal werken op de iPhone 3GS, omdat dit het enige iPhone-toestel is waarin een kompas aanwezig is. Ontwikkelaars hebben nog even de tijd om de 3D-objecten aan hun contentlagen toe te voegen, want pas in november komt versie 3.0 van Layar voor Android beschikbaar, die de 3D-functie bevat.

De iPhone loopt wat achter op deze ontwikkelingen: de makers van Layar zijn wel bezig met een 3D-functie voor de iPhone, maar willen eerst dat versie 2.0 voor de iPhone wordt goedgekeurd, voordat ze dingen gaan beloven over 3D op de iPhone.

Meer info: http://layar.com/3D

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:47
Categorie Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.