Kwart van mobiele gamers speelt uitsluitend mobiel

Een kwart van de mobiele gamers speelt alleen spelletjes op de mobiel. Dat blijkt uit een onderzoek van NPD Group. Daaruit blijkt dat mensen steeds meer mobiele games spelen, vooral dankzij gratis games en gemak.

ipod touch airplayWie zijn de mensen die games op hun mobiele telefoon spelen? Zijn het de casual gamers, die vroeger een spelletje Snake speelden op hun Nokia en tegenwoordig met games als Bad Piggies aan de slag gaan? Of zijn het mensen die op allerlei platformen spelen en de iPhone of iPod touch er als zoveelste gameplatform bij pakken? Een onderzoek van NPD Group probeerde het uit te zoeken.

In hun Mobile Gaming 2012-rapport is te lezen dat 23 procent van de gamers uitsluitend spelletjes speelt op de mobiele telefoon. De rest pakt ook wel eens een ander apparaat om te gamen, bijvoorbeeld een PSP of Xbox 360. Van de bijna 6.000 ondervraagde app-gamers zegt 50% dat ze dit jaar meer spelletjes speelden dan in 2011. NPD Group denkt dat er twee redenen zijn waarom mobiel gamen in populariteit toeneemt: er zijn meer gratis games en het gemak op de mobiele telefoon is ook groter. Een vraag die niet werd beantwoord in het onderzoek, maar die wel interessant is om te stellen: is mobiel gamen nog wel mobiel als je het via AirPlay op je televisie speelt (zoals op de foto hierboven)?

Veel games worden tegenwoordig als freemium aangeboden: de app zelf is gratis, maar je kunt er via in-app aankopen allerlei extra’s bij kopen. Dertig procent van de ondervraagden doet wel eens in-app aankopen of maakte de overstap van een gratis versie naar een betaalde versie van een game. Volgens NPD moeten ontwikkelaars op zoek naar de sweet spot om de juiste prijs te vinden. Ook moeten ze kijken hoe ze meer gamers kunnen laten upgraden of zorgen dat ze verder gaan spelen op portable game-apparaten, game-consoles en pc’s, waar de games duurder zijn en de spelers ook meer geld uitgeven. Het onderzoek werd uitgevoerd tussen 7 en 16 augustus 2012 via een online panel van 5,923 personen.

Zoek je nog een leuk spelletje? Kijk dan naar onze lijst met beste iPhone-games van Q3 2012.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2012, 18:06
Categorie Games
Onderwerpen game, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.