KRO Hints: speel het gezelschapsspel van tv op je iPhone

KRO Hints is een iPhone-versie van het bekende tv-spel, waarbij je in teamverband een lied, schilderij of tv-programma moet raden, zonder daarbij iets te zeggen.

kro hints iphoneKRO Hints is een gezelsschapsspel waarbij je in teamverband titels van schilderijen, boeken en tv-programma’s moet uitbeelden. Je teamgenoten moeten daarbij raden wat er wordt bedoeld, zonder daarbij te spreken. Wie bij Hints nog steeds denkt aan een spelshow met Frank Kramer uit de jaren tachtig, dan moet je misschien toch eens naar de hedendaagse afleveringen met presentatrice Sofie van den Enk kijken.

kro hintsDe gasten en het decor zijn hipper geworden, maar de speelwijze is hetzelfde gebleven. Met de gratis iPhone-applicatie die nu in de App Store is verschenen kun je het tv-spel ook thuis spelen, tegen vrienden en familie.

Nadat je twee teams hebt gevormd bepaalt de applicatie welk team (rood of blauw) mag beginnen. Een willekeurige persoon uit dit team drukt op de OK-knop en krijgt de opdracht te zien. Na een druk op de knop ‘Start uitbeelden’ begint de teller te lopen. Binnen 60 seconden moet je proberen om het getoonde boek, tv-programma, schilderij, lied of andere culturele uiting uit te beelden en te raden. Lukt dat op tijd, dan druk je op de knop ‘Titel geraden’ om aan te geven dat jouw team op tijd was. Een klokje rechtsboven in beeld laat steeds zien hoeveel tijd er nog over is. Wie het spel niet kent, kan via de knoppen onderin het scherm de uitbeeldingen voor lied, schilderij en dergelijke opzoeken. Ook kun je de spelregels en aanwijzingen bekijken.

Downloaden: KRO Hints (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2010, 14:24
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.