iSjoel voor iPhone en iPad: nieuwe graphics en interface

iSjoel voor iPhone en iPad is na jaren weer geüpdatet, met nieuwe graphics, een simpele interface en integratie met Apple's Game Center.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iSjoeliSjoel, het spel waarmee je een sjoelbak in je broekzak hebt, is compleet vernieuwd. Zo heeft het spel nu nieuwe graphics, een nieuwe interface en integratie met Apple’s Game Center. Al met al ziet het spel een stuk vlotter en realistischer uit. Ook heeft de app voortaan een lokaal scorebord, waar je jouw eigen scores mee kunt bijhouden. De bediening van het spel werkt erg intuïtief en de graphics zitten goed in elkaar. De vernieuwing van iSjoel was langverwacht: de app is begin 2009 uitgebracht maar werd na maart 2010 niet meer geüpdatet.

In de vernieuwde en simpele interface is het makkelijk om je weg te vinden. Linksboven in het menu kun je bij autozoom kiezen of de app na iedere schuifbeweging inzoomt om te laten zien waar een schijf precies terecht is gekomen, of dat je liever meteen doorsjoelt. In het spel zelf kun je met een veegbeweging over de sjoelbak aangeven hoe je de bak precies wilt bekijken, in 3D of van bovenaf. Verder zie je links hoeveel sjoelschijven je nog hebt, en rechts jouw score en met welke beurt je bezig bent. Via Game Center kun je nu dus ook ranglijsten met highscores van andere sjoelers bekijken en uitdagingen van vrienden ontvangen.

isjoel menuSjoelbak

Voor wie de spelregels van sjoelen niet kent of alweer is vergeten: je moet de 30 sjoelschijven door de openingen aan het einde van de sjoelbak proberen te schuiven. De twee openingen in het midden leveren de meeste punten op: 3 of 4 punten. Aan de zijkant zitten openingen voor 1 en 2 punten. Op Wikipedia vind je meer informatie over de puntentelling en de mogelijkheid om bonuspunten te scoren. iSjoel was in 2009 de eerste Nederlandse sjoel-app, maar inmiddels zijn er meer kapers op de kust, zoals Sjoelen voor iPhone en iPad.

Downloaden: iSjoel (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2013, 15:12
Categorie Games
Onderwerp sjoelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.