iPhone-applicatie van My Name is E nu in App Store: E for iPhone

De startup My Name is E heeft een iPhone-applicatie gepubliceerd, waarmee je digitale visitekaartjes kunt uitwisselen met andere mobiele gebruikers. Met één vingerbeweging stuur je een gepersonaliseerd visitekaartje met gegevens van sociale netwerken naar een andere persoon.

Je eigen My Name is E cardDe Nederlandse start-up ‘My Name is E’ heeft een alternatief voor het aloude visitekaartje ontwikkeld, dat je vanaf vandaag ook op de iPhone kunt gebruiken. Met een handgebaar wissel je contactgegevens uit met anderen. De contacten worden daarbij automatisch toegevoegd aan geselecteerde sociale netwerken, zoals Twitter, Facebook en Hyves. Het handige is dat je meerdere visitekaartjes kunt aanmaken voor verschillende situaties, bijvoorbeeld ‘Persoonlijk’ en ‘Zakelijk’. My Name is E is een concurrent voor poken, een soortgelijke dienst waarbij je een speciaal apparaatje nodig hebt. Bij ‘My Name is E’ heb je zo’n apparaat altijd op zak: de iPhone! De officiële iPhone-applicatie E for iPhone is vanaf vandaag in de App Store te downloaden. Met de applicatie kun je kaartjes die je op E hebt aangemaakt met een polsbeweging uitwisselen met andere iPhone-gebruikers die dezelfde applicatie geïnstalleerd hebben.


Het uitwisselen van kaartjes is ook mogelijk met mensen die een andere mobiele telefoon gebruiken. Bij mensen die geen E-account hebben kun je het kaartje via e-mail sturen. De ontvanger kan de contactinformatie bekijken en besluiten of ze zich willen koppelen aan de verzender. Wat ‘My Name is E’ zo handig maakt is dat je jezelf kunt presenteren op een manier, die aansluit bij de situatie. Mensen hebben tegenwoordig veel petten op, als ze naar een borrel of een congres gaan: ze werken bij een bedrijf, schrijven mee op groepsblogs zoals Marketingfacts, schnabbelen bij als webdeveloper of adviseur, doen een parttime-studie en zijn ook nog gewoon privépersoon. Eén visitekaartje met standaardtekst is dan niet meer voldoende.

Natuurlijk hebben we ‘E for iPhone’ meteen even aan een kleine test onderworpen. Je moet eenmalig inloggen met je E-account. Als je daarna de applicatie opstart, zal deze met behulp van Location Services kijken of er gebruikers in de nabijheid zijn. Kies het kaartje dat je wilt versturen en maak daarna een polsbeweging met je iPhone, alsof je het kaartje naar de andere persoon toe gooit. Een animatie op het scherm laat zien dat het kaartje wegvliegt, waarna deze op het scherm van de andere persoon verschijnt. Bij gebruikers met andere mobiele telefoons zul je deze animatie niet zien. De uitwisselactie moet overigens door zowel zender als ontvanger worden uitgevoerd, omdat de applicatie ‘elkaar’ anders niet kan detecteren.

Eerder schreven we al over de ‘Hello my name is E’-connector (een soort poken-apparaatje) die het bedrijf tijdens The Next Web lanceerde. E won tijdens dit evenement de Next Web Startup Award 2009 en ze zijn nu genomineerd voor de Vodafone Mobile Clicks 2009. Overigens kon je op de iPhone al gebruikmaken van de dienst via de URL http://i.mynameise.com/.

Naast de iPhone-applicatie is er nog iets anders te melden: er is een short URL beschikbaar voor gebruikers. Wie al een publiek visitekaartje heeft gemaakt, kan deze beschikbaar stellen via de korte URL http://eee.am/gebruikersnaam. Om de dienst te kunnen gebruiken moet je wel eerst een account aanmaken op http://www.mynameise.com/signup/.

Meer info: mynameise.com/iphoneapp
Downloaden: E for iPhone (gratis)

Hieronder zie je een eerder gemaakt interview (Vimeo, dus niet zichtbaar op iPhone) met mede-oprichter Renato Valdés Olmos, van My Name is E, waarin hij uitlegt wat er zo handig is aan de dienst:

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.


Interview My Name is E from mfredactie on Vimeo.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 juli 2009 om 14:32
Categorie
Diensten

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.