iPad-ontwikkelaar krijgt Oscar-nominatie voor app-film

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore is genomineerd voor een Oscar. Het interactieve kinderboek is ook als korte animatiefilm te bekijken. Deze film doet mee aan de 84e Academy Awards, die op 26 februari worden uitgereikt.

fantastic flying booksiPad-ontwikkelaar Moonbot is genomineerd voor een Oscar. Moonbot heeft The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore gemaakt, een combinatie van een kinderboek, een korte animatiefilm en een iPad-app. Aanvankelijk was het slechts een kinderboek, gemaakt door William Joyce, die als schrijver meewerkte aan bekende animatiefilms zoals Toy Story en A Bug’s Life. Toen Joyce echter besloot om samen met Brandon Oldenburg in 2009 een bedrijf op te richten, kwamen ze op het idee om ‘The Fantastic Flying Books’ ook te verwerken tot een korte film. Deze film is nu genomineerd voor een Oscar en uit de film is uiteindelijk weer een interactief kinderboek in de vorm van een app ontstaan.

Het maken van apps, boeken en films is Moonbot goed bevallen, want inmiddels hebben ze alweer een tweede boek uitgebracht: Numberlys. Voor de nabije toekomst is een poppenshow gepland, waardoor het imperium met nog meer activiteiten wordt uitgebreid. De 84e Academy Awards worden op zondag 26 februari uitgereikt. De app won al de publieksprijs op het internationale filmfestival van Florida en de prijs voor beste korte animatiefilm op Cinequest San José.

Downloaden: The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (€3,99)
Ook genoemd: Numberlys (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2012, 17:04
Categorieën Boeken, Kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.