App Gemist: Facebook, Find My Friends, AirPort Utility en meer

In deze App Weekly bekijken we FInd My Friends en AirPort Utility, twee apps die speciaal voor iOS 5 door Apple werden ontwikkeld. Ook de langverwachte Facebook-app voor de iPad komt eindelijk aan bod.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Facebook iPadHet was een rare week op het gebied van nieuwe apps. Door de lancering van iOS 5 barstte de App Store opeens van de updates die bij bestaande apps iCloud en iOS 5-functies toevoegen. Maar ook een aantal totaal nieuwe apps maakten hun debuut, vaak ook met nieuwe mogelijkheden die onder iOS 4 nog niet mogelijk leken. Net als iedere week zetten wij vandaag de interessante apps die de revue passeerden op een rij. Met onder andere Find My Friends en Facebook’s officiële iPad-app.

Find My FriendsFind My Friends (gratis) – Find My Friends laat je vrienden zien als roze stippen op de kaart. Je ziet ook waar je zelf bent aan de hand van een blauwe stip, zodat je bijvoorbeeld makkelijk naar elkaar toe kunt lopen. Je kunt de app op meerdere wijzen gebruiken: Scott Forstall zei tijdens de ‘Let’s Talk iPhone’-presentatie de app vooral te gebruiken om te zien of zijn zoontje veilig op school is aangekomen. Find My Friends integreert je vrienden met je iPad-contactpersonen zodat je makkelijk contactinformatie koppelt aan locaties.
Downloaden: Find My Friends (gratis)

AirPort UtilityAirPort Utility – AirPort Utility stelt je AirPort-netwerk en/of een Time Capsule in met behulp van een iPad, iPhone of iPod Touch. Lijkt er iets mis te zijn met een van deze apparaten, dan kun je ook met de app er op inloggen om een mogelijke foutmelding te bekijken. Daarnaast geeft de app je toegang tot onder andere je IP-adres, DNS servers en router-adressen. De app helpt je op weg om mee te doen aan Apple’s PC Free-initiatief, waarbij je niet langer afhankelijk bent van een pc of Mac.
Downloaden: AirPort Utility (gratis)

FacebookFacebook – Het is niet langer een gerucht: Facebook is beschikbaar voor de iPad. De officiële applicatie van het grootste sociale netwerk ter wereld is deze week in de App Store verschenen. De Facebook app op de iPad mengt de indeling van de website op de desktop met mobiele mogelijkheden zoals inchecken op locatie. Facebook chat is geheel geïntegreerd. Nog opvallender is misschien wel de categorie ‘Toepassingen’ die ook in de navigatiebalk staat. Hierin zullen later HTML5-apps verschijnen.
Downloaden: Facebook (gratis)

MyPhotoShowMyPhotoShow – Vanaf de lancering van iOS 5 afgelopen woensdag, kun je eenvoudig je fotoalbums beheren op de iPad. Het was eerder al mogelijk om meerdere foto’s tegelijk te selecteren, maar sinds woensdag kun je op het apparaat zelf nieuwe albums aanmaken en de foto’s daartussen verdelen. De nieuwe app MyPhotoShow bouwt daar nog een aardig eind op verder en laat je aan de hand van nieuwe albums slideshows en fotoframes maken.
Downloaden: MyPhotoShow (€2,39)

VerbsVerbs IM – Het belang van het uiterlijk bij een applicatie waarmee je op verschillende netwerken kan chatten met anderen? Dat is de vraag die je jezelf kunt stellen nu Verbs IM op de iPad is te downloaden. De app is al enige tijd beschikbaar voor de iPhone en is nu universeel gemaakt en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad. In App Store-recensies zijn gebruikers het er unaniem over eens dat de applicatie er geweldig uitziet, maar dat hij qua functionaliteit hier en daar te wensen over laat.
Downloaden: Verbs IM (€0,79)

Scribblenauts RemixScribblenauts Remix – Scribblenauts werd bij zijn lancering op de DS in 2009 geprezen door de internationale gamepers voor zijn unieke, creatieve spelmechanieken. Je moest in hele kleine levels een oplossing voor een scala aan problemen vinden. Dit doe je door de namen van bepaalde objecten neer te pennen, zodat deze in het level verschijnen. Bij een brandende boom hoef je enkel ‘brandblusser’ te typen om het tot een goed einde te laten komen. Het spel is twee jaar na de originele uitgave ook beschikbaar op de iPad en iPhone.
Downloaden: Scribblenauts Remix (€3,99)

The Oregon TrailThe Oregon Trail – Twee jaar lang is The Oregon Trail al te spelen op de iPhone. Deed je dit veel liever op de iPad, dan zat er tot voor kort niets anders op dan de iPhone-app daarop installeren. Er is nu gelukkig ook een speciale iPad-versie van het spel, die volledig gebruik maakt van het grotere tabletscherm. In het spel moet je met jouw caravan door het wilde westen heentrekken, waar je de nodige gevaren tegenkomt.
Downloaden: The Oregon Trail (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:48
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.