Instagram krijgt functie ‘Video op Instagram’

Instagram heeft de nieuwe functie 'Video op Instagram' geïntroduceerd. Hiermee maak je 15 seconden durende filmpjes.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Instagram updateFacebook heeft vandaag een speciale videofunctie voor Instagram geïntroduceerd. Met ‘Video op Instagram’ kun je makkelijk een video van hooguit 15 seconden maken en delen via de app. Hiermee zal Facebook nog meer gaan concurreren met Twitter, dat met Vine een vrijwel identieke videofunctie biedt. De nieuwe feature voor Instagram werd aangekondigd door Kevin Systrom, oprichter van Instagram en inmiddels in dienst van Facebook. Video op Instagram bevat 13 videofilters waarmee je de video’s een uniek uiterlijk kunt geven. De nieuwe beeldstabilisatiefunctie Cinema moet ervoor zorgen dat je filmpjes zo min mogelijk trilling laten zien.

Ben je klaar met het maken van je 15 seconden durende filmpje, dan kun je een omslagframe kiezen. Dit is de afbeelding die mensen in je tijdlijn te zien krijgen als ze het filmpje tegenkomen. Video’s zijn voorzien van een speciaal icoon in je tijdlijn. Een filmpje in Instagram speelt eenmalig af. Ze worden niet constant herhaald, zoals bij Vine wel het geval is. Bij het opnemen van een filmpje is het met Instagram ook mogelijk om een deel van je geschoten beeld te wissen.

Instagram zal ook gebruikmaken van een nieuwe beeldstabilisator genaamd Cinema, die ervoor moet zorgen dat er nagenoeg geen trillingen in je video’s te zien zijn. Deze toevoeging lijkt echter niet voor iedereen beschikbaar: we horen van iPhone 4-bezitters dat zij de stabilisatieknop niet te zien krijgen. De iPhone 4S en hoger maken ook al gebruik van een ingebouwde stabilisatiefunctie.

Instagram video opnemenInstagram video filters

Een geschoten video kan worden gedeeld met je Instagram-tijdlijn, maar zal ook direct op Facebook te bekijken zijn als je ervoor kiest om met Facebook te delen. Daarnaast is het mogelijk om de video in een zo hoog mogelijke resolutie naar je camerarol te exporteren. Deel je een video met Twitter, dan kan het zo zijn dat je vrienden op het moment alleen nog de omslagframe te zien krijgen binnen twitter-apps zoals Tweetbot. Deze apps moeten vermoedelijk eerst worden bijgewerkt voordat ze de video’s goed laten zien.

We zaten eigenlijk al een beetje te wachten op de aankondiging van de nieuwe videofunctie. Op maandag 17 juni wees een gerucht al op de komst van de dienst. Video lijkt een logische toevoeging voor Instagram. Op het moment telt Instagram namelijk 130 miljoen actieve gebruikers, die zich allemaal al met beeld bezighouden.

16 miljard foto’s

Tijdens het evenement maakte Systrom ook bekend dat er inmiddels 16 miljard foto’s op Instagram zijn gedeeld door in totaal meer dan 130 miljoen gebruikers. Deze zelfde gebruikers hebben inmiddels 1 miljard keer foto’s van een like voorzien.

Instagram 4.0, met de nieuwe functie Video op Instagram, is nu beschikbaar in de App Store.

Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Instagram omslagframeInstagram video delen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2013, 13:26
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen facebook, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.