YouTube voor iOS vernieuwd met ondertitels voor livestreams

De YouTube-app voor iOS is vernieuwd en toont nu ondertiteling bij livestreams, overlays met suggesties voor andere leuke video's en verbeterde stabiliteit.

youtube icoonYouTube 1.4 is uitgebracht voor iPhone en iPad. De bekende videodienst van Google greep het Facebook/Instagram-evenement aan om een nieuwe versie van de app uit te brengen. Daarin vinden we overlays met videosuggesties, ondertiteling voor livestreams en stabiliteitsverbeteringen.


iphone-youtube-appDe overlays zorgen ervoor dat je tijdens het afspelen van een video suggesties krijgt welke andere interessante video’s er nog meer zijn. Mocht je op het punt staan om in te dutten tijdens het kijken van een video, dan heb je in ieder geval iets anders om naar te kijken. De overlays zijn lang niet in alle video’s aanwezig, dus het kan zijn dat je behoorlijk wat video’s moet afspelen voordat je de overlay-functie te zien krijgt. Het vertonen van een ondertiteling tijdens livestreams is handig voor mensen die het Engels (of de andere gesproken taal) niet goed machtig zijn, en het prettig vinden om gelijktijdig mee te lezen. Organiseer je zelf een livestream, dan kun je met software zoals Total Eclipse en YouCaption de ondertitels toevoegen. Sinds 2011 biedt YouTube de mogelijkheid aan om live ondertitels aan videostreams toe te voegen. Hieronder zie je hoe de ondertitels werden gemaakt bij een livestream van Google.

YouTube maakt sinds iOS 6 niet meer standaard deel uit van iOS. Je zult de app dus handmatig moeten installeren (voorzover je dat niet had gedaan).

Downloaden: YouTube (gratis, universeel, iOS 6.0+)

live close captioning

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 19:55
Categorie Amusement
Onderwerp youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.