iGmail: offline Gmail lezen met threaded weergave

iGmail is een applicatie waarmee je offline Gmail kunt gebruiken. Je kunt de mailberichten schermvullend lezen, antwoorden met een 2x zo groot tekstvak en offline zaken als sterren en labels toewijzen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

gmail iphoneSoms zijn er van die iPhone-applicaties die je pas ontdekt als je zelf op zoek bent naar een oplossing: een manier om offline Gmail te lezen, met dezelfde threaded weergave als je op de desktop gewend bent. Gmail kun je natuurlijk ook inlezen in de Mail-applicatie, maar dan krijg je niet de weergave per conversatie. De kans dat Google zelf nog een native Gmail-applicatie gaat uitbrengen is niet zo groot. Ontwikkelaar Idemfactor Solutions heeft een applicatie uitgebracht waarmee het wel kan.


In feite kijk je naar de webversie van Gmail, met doorzichtige uitklapmenu’s, de mogelijkheid om schermvullend je e-mail te lezen en een schudfunctie om alle e-mail te selecteren. Je kunt offline je e-mailberichten lezen en attachments openen. Sterren en labels toevoegen is ook mogelijk en het gedeelte waarin je tekst kunt schrijven is tweemaal groter dan de online oplossing die Google zelf aanbiedt. De ontwikkelaar heeft versie 1.4 inmiddels ingediend bij Apple, waarin de applicatie ook ondersteuning krijgt voor Google Apps.

Misschien niet voor iedereen interessant (voor de push notifications zul je nog steeds een aparte app moeten installeren), maar voor mensen die graag offline willen doorwerken op de manier zoals je met Gmail gewend bent. De applicatie heeft één belangrijk minpunt (naast het feit dat je ervoor moet betalen): je krijgt niet je complete Gmail-inbox offline tot je beschikking maar alleen de meest recente berichten. De ontwikkelaar zegt daarvoor te hebben gekozen vanwege snelheid en benodigde opslagruimte, maar helaas kun je niet aangeven dat je tijd en opslagruimte genoeg hebt en wél alles in beeld wil hebben.

Downloaden: iGmail (€1,59)

igmail

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 2:44
Categorie
Productiviteit
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.