Swap it: iPhone-klembord uitwisselen met een andere iPhone

Swap it is een nieuwe applicatie waarmee je de inhoud van je klembord kunt doorsturen naar een andere iPhone- of iPod touch-gebruiker. De applicatie is geschikt voor foto's, URL's, webclips, teksten en dergelijke.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

swap itMet de Bluetooth peer-to-peer functie van iPhone OS 3.0 kun je mensen in je omgeving uitnodigen voor een spelletje, visitekaartjes of andere informatie delen. De nieuwe applicatie Swap it maakt er ook gebruik van: met deze applicatie kun je de inhoud van je klembord (clipboard) naar een andere iPhone of iPod touch sturen. Je kunt op die manier stukken tekst, URL’s, complete webpagina’s, webclips en foto’s naar andere gebruikers sturen. Stel dat je een foto hebt gemaakt, die de andere persoon ook graag wil hebben. Je kunt de foto dan via een MMS- of e-mailbericht versturen of wachten tot je weer thuis achter de desktop zit. Met Swap it kun je meteen in actie komen: gebruik de kopieerfunctie van OS 3.0 om de foto op je klembord te zetten en stuur de foto daarna rechtstreeks naar de andere iPhone of iPod touch.


Voordat je de inhoud van je klembord verstuurt krijg je wel eerst een preview, zodat je niet per ongeluk een privéfoto of een vertrouwelijke tekst uitwisselt.

swapit iphone

De ontvanger kan een foto in de camerarol opslaan, of een ontvangen URL meteen in Safari openen. Om Swap it te kunnen gebruiken moet je op maximaal een paar meter afstand van de andere persoon staan. Een internetverbinding is niet noodzakelijk, maar je moet wel allebei de Bluetooth-functie inschakelen en allebei Swap it geïnstalleerd hebben. Nog een beperking: de eerste generatie iPhone en iPod touch ondersteunen geen bestandsoverdracht via Bluetooth en zijn dus niet geschikt.

Meer info: http://swapitapp.com
Downloaden: Swap it (€0,79)

Onderstaande video (.mov) is afkomstig van de website van de ontwikkelaar en heeft wat problemen met de controls. Mocht het niet werken, dan kun je ook de website van de ontwikkelaar terecht: http://swapitapp.com/videos/.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.